Festival "Zlatofest" privukao je veliku pažnju najmlađe publike

13 Januar 2022  /  Izvor: SC Čajetina

1

Jedinstvena manifestacija "Zlatofest" koja je upriličena na Kraljevom trgu u trajanju od pet dana doprinela je stvaranju prave praznične atmosfere, a organizovali su je opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i udruženje "Biznis na štiklama" iz Novog Sada. Poslednji dan trajanja ovog festivala je 13. januar. 

Organizatori "Zlatofesta" su se potrudili da dodatno ulepšaju ove snežne dane kako meštanima Zlatibora tako i turistima, priredivši deci pravu zimsku čaroliju ali i avanturu na snegu po uzoru na slične  manifestacije u evropski gradovima. Velika posećenost festivala koji je organizovan prvi put ove godine govori o uspehu ovog projekta koji je na zabavan, šaljiv ali i edukativan način uspeo da zaineresuje i privuče veliki broj dece.

"Festival "Zlatofest" traje pet dana i svakoga dana smo smislili igre za decu, koje mogu da budu edukativne a odvijaju se interaktivno. Grupa animatora već dugi niz godina rade taj posao, a deca su zaista oduševljena. Mi ispred udruženja "Biznis na štiklama" zajednom sa Turističkom organizacijom Zlatibor i opštinom Čajetina, smo napravili  sporazum da organizujemo ovakav događaj na Zlatiboru. Zadovoljni smo odzivom kako dece tako i roditelja i jako se radujemo da se to nastavi i u budućnosti i da ovo bude jedan od motiva zbog kog će deca ponovo doći na Zlatibor. Šta mališanima najviše privlači pažnju?  Sofija nam odgovara da su to takmičenja koja su svakog dana organizovana, a mi smo za njih spremili sjajne poklone, prvo, drugo, treće mesto, a kako se ne bi uvredili i oni što nisu osvojili ništa, kao znak pažnje dobiće ili bedž, kapu, slatkiše. Deca su zadovoljna i sada već vidim decu koja dolaze dan za danom na aktivnosti koje smo smislili ", rekla je Sofija Bajić, predsednica udruženja "Biznis na štiklama". 

Kraljev trg je tokom dečijeg festivala "Zlatofest" koji se održava na nekoliko lokacija oko trga, prepun dečijih igara, animacija, takmičenja kao i crtanih junaka koji najviše privlače pažnju najmlađima. Tokom trajanja festivala organizovane su razne predstave, čitanje basni, takmičenja u grudvanju, pravljenju Sneška Belića, ali i takmičenje u karaoka pevanju na glavnoj bini Kraljevog trga. 

"Od 9. do 13. januara za mališane je upriličen ambijent, kao i raznolik zabavni, takmičarski, edukativni ali pre svega interaktivni program. Ispred Turističke organizacije Zlatibor iskoristiću ovu priliku da još jednom pozovem sve, najmlađe tokom ove manifestacije čekaju igre, predstave, plesanje.., dok starije čeka povratak u detinjstvo", rekla je Katarina Čubrak, predstavnik Turističke organizacije Zlatibor. 

Ne propustite ovu nezaboravnu avanturu sa družinom, koja će i poslednji dan  13. januara pripremiti razna iznenađenja ali poklone za sve učesnike festivala. 
 

Sanja Glišović
Zlatibor press

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor