Festival pozorišnih predstava "Promocija humanih vrednosti"

6 Mart 2014  /  Izvor: Kulturno sportski centar Čajetina
Datum: -

1

Crveni krst Srbije, ove godine po drugi put, organizuje Festival pozorišnih predstava, a u okviru programa "Promocija humanih vrednosti“. Program ima za cilj smanjenje nasilja među mladima.

Na manifestaciji će učestvovati 300 dece, učenika nižih razreda osnovne škole, iz 24 sredine u Srbiji, koja su obuhvaćena navedenim programom. U Čajetini, u sali Kulturnog centa, deca će izvoditi predstave, u dva termina, u periodu od 10.-11. i od 24.-25. marta tekuće godine. Učesnici skupa će biti smešteni na Zlatiboru.

U osmišljavanju tematskih pozorišnih predstava učestvovali su edukovani mladi volonteri Crvenog krsta, prosvetni radnici koji su uključeni u realizaciju Programa i stručna služba Crvenog krsta u gradovima i opštinama. Predstave su u skladu sa temama Programa.

Teme Programa su: tolerancija, nenasilna komunikacija, lični, grupni i kulturalni identitet i poštovanje različitosti, prevencija diskriminacije i stigmatizacije, rodna ravnopravnost, dečja prava i prevencija nasilja u elektronskim medijima.

Festival će propratiti i prosvetni radnici, edukovani mladi volonteri i stručna služba 24 organizacije Crvenog krsta. Predstave će imati priliku i da vide i učenici osnovnih škola iz Čajetine.
I ove godine, kao i protekle, po završetku Festivala, organizacije Crvenog krsta će organizovati izvođenje pozorišnih predstava u osnovnim školama na teritoriji svoje opštine/grada. Daljim izvođenjem ovih pozorišnih predstava, u planu je da putem vršnjačke edukacije, preventivnim aktivnostima iz oblasti toleracije i poštovanja različitosti bude obuhvaćeno više od 10.000 dece u 24 sredine na teritoriji Republike Srbije.

U organizaciji navedene manifestacije Crvenom krstu Srbije veliku podršku će pružiti edukovani mladi volonteri i stručna služba Crvenog krsta Užice.
 
Raspored izvođenje predstava:
 
10. Mart 2014.
16:20-18:20h
- Crveni krst Ćićevac
- Crveni krst Šabac
- Crveni krst Kragujevac
- Crveni krst G. Milanovac
 
11. Mart 2014.
9:20-11:20h
- Crveni krst Trstenik
- Crveni krst Ivanjica
- Crveni krst Negotin
- Crveni krst Paraćin
 
11:40-12:40h
- Crveni krst Kraljevo
- Crveni krst Požega
- Crveni krst Zaječar
- Crveni krst Svilajnac
 
Satnica festivala za 24. i 25. mart će biti naknadno definisana.

Kultura & tradicija Predstava Opština Čajetina, Čajetina