"Festival dobrog ukusa" ovog leta na Zlatiboru

21 Jun 2018  /  Izvor: Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs
Datum:

1

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede "Zlatiborski Eko Agrar" uz podršku Stalne radne grupe za Zapadni Balkan, Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor, po prvi put organizuje Sajam hrane pod nazivom "Festival dobrog ukusa".

Direktor Zlatiborskog Eko agrara Vladimir Bojović kaže da organizovanjem "Festivala dobrog ukusa" Eko agrar želi da predstavi oko tridesetak proizvođača tradicionalne hrane zajedno sa ugostiteljskim objektima koji posluju na Zlatiboru. Manifestacija je zakazana za 5. avgust, a održaće se u večernjim satima na Kraljevom trgu.

"Hoteli i restorani zajedno sa proizvođačima na lokaciji Kraljevog trga će pripremati, prezentovati i prodavati svoje specijalitete. Verujem da će ovaj događaj biti zanimljiv za sve ljude koji u tom momentu budu za Zlatiboru, a mislim da će mnogi od njih upravo doći iz tog razologa. Ono što je nama bila ideja je da u jednoj prijatnoj, vašarskoj atmosferi ponudimo gostma raznovrsne proizvode, i na jednom mestu okupimo proizvođače i privatni sektor. Pored proizvođača sa teritorije Zlatibora i zlatiborskog okruga, biće tu proizvođača iz regiona Drina - Tara, tako da možemo da očekujemo goste od Nikšića, preko Višegrada pa na dalje", ističe Bojović. Nada se da će ovaj događaj prerasti u tradiciju i organizovati se i u narednim godinama.

Privreda & usluge Festival Opština Čajetina, Zlatibor