Festival „Deca među narcisima“ od 20-22. maja 2021.

11 Februar 2021  /  Izvor: Sportski centar Čajetina

1

Sportski centar Čajetina organizuje dvadeset deveti dečji festival Deca među narcisima koji će se održati u Čajetini i na Zlatiboru od 20-22. maja 2021. godine.

Ovaj festival traje skoro tri decenije i promoviše najbolja ostvarenja u raznim oblastima stvaralaštva i u sjajnom prirodnom ambijentu okuplja i zbližava decu iz raznih krajeva naše zemlje.
„I na Zlatiboru i u banji rastu narcisi i veći i manji. Zato ne časi ni groš, već papir u ruke i dodaj na sledeće teme, po neki stih još. Zatim porodicu pod ruku izvedi i na nezaboravan vikend povedi. A za to ti, ovog puta, ne trebaju novci već malo mašte i znanja, a od njih se bogatstva stvaraju i nikada čoveku ne mogu biti mana. Sledeća uputstva sledi, učestvuj na konkursu i za festival se lepo sredi.“ – S. Marić

Povodom ovog festivala raspisujemo međunarodni literarni konkurs za učenike osnovnih škola od prvog do osmog razreda na sledeće teme:
1.    DA IMAM VREMEPLOV;
2.    ZLATNE RUKE;
3.    MOJ HEROJ;
4.    KAKO SE POSTAJE DOBAR;
5.    RECEPT ZA SREĆU;
6.    LETOVANjE NA MARSU;
7.    REKA (ŠUMA) MI JE ISPRIČALA;
8.    ŽIVOT JE LEP;
9.    ONO ŠTO TI NISAM REKAO/REKLA PESMOM

Teme za ovogodišnji literarni konkurs odredio je i radove će pregledati kum ovogodišnjeg festivala Goran Novakov iz Novog Knjaževca, nagrađivani dečji pisac, karikaturista, ilustrator, autor pet knjiga za decu, dobitnik nagrade „Neven“ i „Plavi čuperak“. Molimo vas da Vaše radove u poeziji ili prozi pošaljete najkasnije do petka, 23. aprila 2021. godine.

Autore najboljih radova dečjeg festivala ,,Deca među narcisima“ očekuju vredne nagrade a neke od njih su: vikend na Zlatiboru, koji ćemo dodeliti za najbolje radove na literarnom konkursu i to u više kategorija, vikend u Vrnjačkoj banji, ulaznice za Dino i Avantura park na Zlatiboru i druge mnogobrojne nagrade. Biće dodeljena i kolektivna nagrada za učenike iz škola iz koje se pošalje naveći broj radova.

Za sve učesnike literarnog konkursa na festivalu „Deca među narcisima“ obezbeđen je izlet sa koktelom u Dino parku na Zlatiboru i to poslednjeg dana festivala. Za sve nagrađene učesnike koji nisu sa teritorije Opštine Čajetina, a koji budu prisustvovali dodeli nagrada poslednjeg dana festivala, biće obezbeđen smeštaj na Zlatiboru.

Sva tri dana trajanja festivala, praćena su bogatim programom za decu različitog uzrasta a mi ćemo posebno istaći poslednji dan festivala koji će obeležiti sledeće aktivnost: druženje sa dinosaurusima i koktel u Dino parku na Zlatiboru, druženje sa pesnicima gde će nam se osim kuma manifestaciji pridružiti Tode Nikoletić i domaći pesnici, dodela vrednih nagrada i uživanje u pobedničkim stihovima 29. festivala „Deca među narcisima“, interaktivni program za decu, dečji hor i gosti iznenađenja u Domu omladine u Čajetini.

Adresa:
„Sportski centar Čajetina“
Kralja Aleksandra Karađorđevića br.3,
31310 Čajetina (za literarni konkurs).

Radove možete slati i elektronskom poštom:
domomladine8@gmail.com 
Za sve informacije možete se obratiti na telefon:
031/3832-014 063/1989212

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor