Fazoni i fore - Zlatibor

14 Februar 2014  /  Izvor: RTS, Sajt Ljubivoja Ršumovića

Iz pera jednog od najznačajnijih autora za decu, Ljubivoja Ršumovića, stiže novi ciklus "Fazona i fora", sniman na Zlatiboru.

U ovoj popularnoj seriji zabavnog karaktera, deca kroz igru i priču dobijaju odgovore na razna pitanja i saznaju nove stvari - između ostalog, o narodnim junacima kroz narodne pesme, o raznim i novim biljnim vrstama i četinarima kojih na Zlatiboru, kako mu samo ime kaže, ne nedostaje, o poslovicama i izrekama, o brojnim elementima košarke i mnogo toga drugog.

Panorama Zlatibora i njegove okoline idealna je scenografija za ove neobične priče, pa kad se i o nekom strahu govori, on se učini manje strašnim u takvoj idili. Puno muzike, smeha i vedrog raspoloženja donosi i ovaj serijal Fazona i fora.

U seriji učestvuju Jana i Mina Nenadović, Vuk Ršumović, Milan Vranešević, Nenad Nenadović, Raša Popov, magistar Gordana Braun, Miroslav Pecarski sa svojom školom košarke, Dejan Cukić, Bane Krstić, Snežana Nenadović, dr Nenad Crnčević, i naravno, i sam autor Ljubivoje Ršumović.

Dete treba da posmatraš,
al mu nemoj na put stati.
Što ga pre čovekom smatraš
pre će čovek i postati!
(Bukvar dečjih prava)

Kultura & tradicija Zanimljivosti Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina, Ljubiš