Ekipa „Kumanovka“ pravi najbolji ajvar na Zlatiboru

22 Oktobar 2016  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Ekipa „Kumanovka“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ održanog na Kraljevom trgu Zlatiboru. Pobednička ekipa plasirala se direktno u finale koje će se održati u subotu, 22. oktobra na istoj lokaciji.

„Mi se profesionalno bavimo proizvodnjom ajvara i zbog toga smo se odlučili da se prijavimo na takmičenje i probamo da osvojimo titulu za najbolji recept na Zlatiboru. Na sutrašnjem takmičenju borićemo se za titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji i nadamo se da će naš recept uspeti da osvoji jedno od prva tri mesta u konkurenciji šampionskih ajvara iz svih delova Srbije - kaže kapiten pobedničke ekipe.

Recept za drugoplasirani ajvar imala je ekipa “Porodični ajvar”, dok je treće mesto pripalo ekipi ”Vendome”.

”Danas smo održali poslednje kvalifikaciono takmičenje u trećoj sezoni karavana i uspešno proglasili poslednjeg u nizu ajvar majstora koji će na sutrašnjem finalnom takmičenju predstavljati Zlatibor. Sutra nas očekuje 20 takmičarskih ekipa iz svih krajeva Srbije. Pobednike očekuju vredne nagrade, a najbolju ekipu prestižna titula najboljeg ajvar majstora u 2016. godini – kaže Ljiljana Vukotić, organizator manifestacije.
 
Pobednike je birao tročlani stručni žiri u sledećem sastavu: Gordana Šopalović, tehnolog kompanije Zlatiborac, Milenka Arsenijević, šef kuhinje Studentskog odmarališta Ratko Mitrović, Rada Pantić, šef restorana Grand.

Pobednici su osvojili mini elektrik štednjak iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo, drugoplasirana ekipa osvojila je posuđe „Metalac“ Gornji Milanovac, dok je treća nagrada bila mali kućni aparat.

Karavan “Izađi mi na teglu” na Zlatiboru završava svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na svom putu do velikog finala obišao je preko 20 gradova.
 
Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji se nastavlja!

Tim manifestacije „Izađi mi na teglu“
Za sve dodatne informacije obratite se Ljiljani Vukotić na mejl office@izadjiminateglu.rs
 

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor