Edukativne radionice - Održivo upravljanje biomasom, put ka razvoju lokalnih zajednica

20 Maj 2015  /  Izvor: RRA Zlatibor
Datum:

1

Projekat "Promocija održive upotrebe bioenergije u Zlatiborskoj Oblasti" sprovodi Regionalna razvojna agencija Zlatibor uz podršku Vlade Savezne Republike Nemačke, preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju / GIZ.

Projektne  aktivnosti  su koncentrisane u 6 lokalnih samouprava u Regionu i usmerene su na ključne aktere u ovom procesu koji dolaze iz javnog, civilnog i privatnog sektora. Jedan od ključnih ciljeva projekta jeste jačanje međusektorske saradnje i podizanje kapaciteta unutar javnog sektora za održivo upravljanje biomasom u Regionu. Otuda organizujemo edukativne radionice za  predstavnike institucija, organizacija i ustanova koje bi mogle koristiti ovaj prirodni resurs kao energent, pri čemu prvu zakazujemo za 22. maj 2015. godine u prostoru Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini sa početkom u 10:00 časova, za učesnike iz Nove Varoši, Priboja i Čajetine.

Ovim putem Vas pozivamo da uzmete aktivno učešde na radionici i iskoristite priliku da saznate nešto novo, proverite ranija saznanja i posavetujete se sa kolegama iz okruženja i stručnim ekspertom koga smo angažovali da nam prenese znanja koja se u stručnim krugovima generišu i sprovode  izvesno vreme u praksi.

Verujemo da kao region, koji je bogat drvnom biomasom i strateški opredeljen prema turizmu, poljoprivredi i srodnim industrijama, treba da se okrenemo zameni fosilnih goriva obnovljivim izvorima energije, što drvna biomasa svakako jeste.  

Učešće možete potvrditi na kontakte Petra Vukotića:
031/510-098, 065/9230-857,
petar.vukotic@rrazlatibor.rs

Javni sektor Radionica Opština Čajetina, Čajetina
Preuzmi: Agenda (692.07 KB)