Edukativna predstava za tinejdžere "Zato što te se plašim"

18 Novembar 2014  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum:

1

U okviru realizacije programa prevencije vršnjačkog nasilja "Zato što te se plašim“, u četvrtak 20. novembra u 11 časova u Domu kulture biće izvedena istoimena predstava, namenjena deci viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.

Predstava je edukativnog karaktera i pomaže širenju kulture nenasilja i tolerancije, daje prikaz loših i dobrih ponašanja i uči mlade ljude da je jedino pravo rešenje dobra komunikacija. Poruka koja je upućena mladima koji pokušavaju da nađu sebe u društvu poremećenih vrednosti, u kome je važnije šta nosiš na sebi, od onoga šta nosiš u sebi, jeste da je izlaz građenje svog stava, a ne prihvatanje svega što okolina nameće.

U drugom delu programa deci se obraćaju prof. dr Ratko Božović, sociolog kulture ponašanja ili prof. dr. Žarko Trebješanin, psiholog, koji decu upućuju u problem vršnjačkog nasilja, kroz analizu predstave koja se ovim problemom bavi.

Program se sprovdi u saradnji Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, preduzeća izvođačke umetnosti „Zdrav život, a svoje učešće u realizaciji projekta uzeli su i opština Čajetina i JP „Kulturno sportski centar Čajetina“.

Kultura & tradicija Predstava Opština Čajetina, Čajetina