eAGRAR - telefon za podršku poljoprivrednicima i početak testiranja

17 Mart 2023

1

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - tačnije Uprava za agrarna plaćanja će e-AGRAR sistemom uvodi prijavljivanje za podsticaje po javnim pozivima što će dovesti do skraćivanja postupka obrade zahteva i brže isplate poljoprivrednicima prema zahtevu koji podnose.

Prvi registar poljoprivrednih gazdinstava Republike Srbije je Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo maja 2004. godine u  Upravi za trezor - Ministarstvo finansija na osnovu Uredbe o Registru poljoprivrednih gazdinstava ("Službeni glasnik RS", broj 45/04). U RPGu se nalazi oko 400.000 dobrovoljno upisanih poljoprivrednih gazdinstava.

Zakonodavni okvir za uvođenje eAgrara stvoren je izmenama i dopunama Zakona u poljoprivredi i ruralnom razvoju krajem 2021. godine. Tokom 2022. počinje razvoj eAGRARAa od strane ITE Vladine kancelarije.

16. marta 2023. su počela testiranja eAGRAR sistema.

Prijavu u novi registar poljoprivrednih gazdinstava eRPG poljoprivredni proizvođači počinju 20. marta. Ukoliko im je potrebna pomoć prilikom prijave u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj PSSS ili pozivom na broj 0800106107

Ažurne informacije o registraciji na eAGRAR možete pronaći na zvaničnom sajtu eagrar.gov.rs/

Link za PRIJAVU je https://erpg.eagrar.gov.rs/.

Ministarstvo poziva poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

UPUTSTVO za popunjavanje eAGRAR obrasca "Promena podataka u gazdinstvu" pogledajte na linku ili pogledajte VIDEO.

Povezana vest: eAgrar i promena načina dodele subvencija - prijava po javnim pozivima

Javni sektor Obaveštenja Opština Beograd, Opština Čajetina, Zlatibor