Dvojica Čajetinaca na MMA Prvenstvu sveta

11 Maj 2016  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum: -

1

Na MMA (Mixed martial arts) Prvenstvu sveta, koje će se od 12. do 14. maja održati u Ukrajini, u sastavu reprezentacije Srbije naći će se i dvojica momaka iz Čajetine - borac Sreten Božović (20) i njegov trener, Radiša Spasojević.

Sreten Božović, član Kluba borilačkih veština „Šogun“ iz Čajetine, nadmetaće se u kategoriji MMA light, do 77 kilograma. On, inače, poseduje 1. dan japanske džiu-džice, a tokom borilačke karijere poneo je i titulu šamiona Srbije u ovom sportu. Osim u MMA, reprezentativac je naše zemlje i u borilačkom rvanju (combat wrestling). Uz to, Sreten se bavi i fudbalom. Već nekoliko sezona s uspehom nastupa sa FK Čajetina.

Njegov trener na predstojećem takmičenju biće Radiša Spasojević, čelni čovek upravo Božovićevog matičnog kluba „Šogun“, koji inače poseduje 1. dan u džudou i 3. dan u japanskoj džiu-džici.

Dodatno priznanje za čajetinski klub borilačkih veština je i činjenica da će, neposredno po završetku takmičenja u Ukrajini, uz Sretena Božovića i trenera Spasojevića, još dvojica boraca „Šoguna“ biti u sastavu nacionalnog tima Srbije, ovog puta za Prvenstvo sveta u džiu-džici, koje će se krajem meseca održati u Češkoj. To su Milan Kovačević i Žarko Glišović.

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Čajetina