Dupla pobeda Mikice Vesnića na RedBull takmičenju u Austriji

26 Maj 2015  /  Izvor: www.mvesnic.com

1

Milovan Mikica Vesnić i EKO Racing Team i dalje su nepobedivi! Konkurencija u okviru šampionata centralne Evrope jednostavno nema rešenje za brzog Užičanina koji je i ovaj vikend u Austriji zabeležio duplu pobedu koja ga je nakon četiri trke učvrstila na prvom mestu ove prestižne serije koja se vozi pod okriljem Svetske automobilističke federacije FIA.

Vremenski uslovi u Austriji promenili su se tokom noći tako da je za razliku od subotnje trke nedeljna vožena u gotovo idealnim uslovima. Ipak ni ti idealni uslovi nisu omogućili da trka protekne bez incidenata. Vesnić je krenuo silovito i odmah počeo da pravi razliku u odnosu na konkurente ali već u drugom krugu na stazu izlazi vozilo bezbednosti ali i hitna pomoć jer su dva takmičara ozbiljno povređena. Takmičenje je naravno prekinuto i nastavljeno posle nekih petnaestak minuta pauze koliko je redarima trebalo da uklone ono što je ostalo od dva automobila. Ova pauza nije uticala na Vesnićevu koncentraciju, u restartu je ponovo poveo, i do kraja bez većih problema priveo trku kraju ostavivši konkurenciju daleko iza.

"Danas dosta lak posao za mene. Mogu čak reći da nisam previše ni forsirao. Ono što je najbitnije je da je iza mene i EKO Racing Teama još jedan uspešan vikend. Četiri od četiri je uspeh koji smo priželjkivali i evo ostvario se. Odustajanja i smenjivanje konkurenata na pozicijama iza mene dodatno nam ide u prilog i naša bodovna razlika je sada tolika da sa mirom možemo da planiramo nastavak sezone." - zadovoljan je Vesnić nakon nastupa u Austriji.

Srpski automobilista u Srbiju donosi čak šest pehara za prvo mesto jer je ponovo bio dominantan kako u okviru CEZ-a tako i u okviru ESET V4 CUP-a i šampionata Slovenije

Rezultati druge trke u Austriji:
1. Milovan Vesnić, SRB, Opel Vectra
2. Rene Martinek, AUT, Honda Civic
3. Petr Krejci, CZE, Lotus Exige
4. Tomas Pekar, CZE, Renault Clio
5. C. Schreiber, AUT, Renault Clio

Generalni plasman CEZ-a nakon 4 trke:
1. Milovan Vesnić SRB 100pts
2. David Palmi CZE 38pts
3. Zoran Kastratovic SRB 36pts
4. Petr Krejci CZE 30pts
5. Tomas Pekar CZE 30pts

Autor: Petar Janković

Sport & rekreacija Promocija