Dogovorena saradnja TO Zlatibor i grada Bijeljine

21 Mart 2016  /  Izvor: TO Zlatibor

1

U Bijeljini, u hotelu Drina održana je prezentacija turističke ponude Zlatibora. Građanima Bijeljine pored uopštene ponude Zlatibora predstavljeni su smeštajni kapaciteti, kao i novine u turističkoj ponudi, za letnju sezonu. Najavljeno je otvaranje Dino-parka i početak gradnje gondole koja će povezati centar Zlatibor sa Tornikom.

U okviru ove promocije, direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Arsen Đurić i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisali su Protokol o saradnji.

Protokolom je dogovoreno da TO „Zlatibor“ i Grad Bijeljina sarađuju na promociji turističke ponude Zlatibora na teritoriji Grada Bijeljina, odnosno, turističke ponude Semberije na Zlatiboru, kao i podrška u obrazovanju i obuci turističkih radnika u Gradu Bijeljina. Prilikom potpisivanja Protokola istaknuto je da postoji obostrana zainteresovanost za saradnju u oblasti turizma.

"Zlatiborci imaju ogromno iskustvo u turističkoj privredi i od njih možemo mnogo da naučimo, pa verujem da će saradnja oko koje smo se danas dogovorili biti na obostranu korist", izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

"Iako je ova saradnja već dugogodišnja, i Bijeljina predstavlja jedno značajno tržište za Zlatibor kao destinaciju, ono čime se možemo pohvaliti je to da je stalno prisutan rast gostiju iz Bijeljine na Zlatibor. Prošle godine zabeleležen je rast gostiju iz Republike Srpske oko 40 posto, a taj trend nastavljen je i u prva dva meseca ove godine. Mi smo u februaru ove godine potpisali Protokol o saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, kojim se svim državljanima Srpske za boravak na Zlatiboru odobravaju popusti i do 20% u određenim turističkim objektima", istakao je direktor TO „Zlatibor“ Arsen Đurić.

Na promociji u Bijeljini, o hotelu "Palisad" i saradnji ovog hotela sa hotelom Drina iz Bijeljine govorila je Katarina Cicvarić, Izvršni direktor za prodaju i marketing hotela „Palisad“ koja je poručila "da gosti iz Bijeljine nikad neće biti stranci na Zlatiboru".

Privreda & usluge Promocija