Dodeljene nagrade najuspešnijim izlagačima 15. Pršutijade

10 Januar 2015  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Juče je u porti crkve Svetog Ilije u Mačkatu, kao i prethodnih godina, svečano otvoren 15. po redu Sajam suvomesnatih proizvoda u narodu poznat kao „Zlatiborska Pršutijada“.

Organizatori Pršutijade ove godine su: Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, JP „Kulturno sportski centar“ Čajetina, PD „Zlatiborski eko agrar“, Crkvena opština Mačkat i robni proizvođači.

Generalni sponzori ove manifestacije su Opština Čajetina i preduzeće „Zlatiborac“, a sponzor preduzeće „Metaloplastika“ Čajetina.

Ovogodišnji Sajam je podržan u okviru SWG projekta: „Pristup baziran na razvoju teritorije (ABD) na Zapadnom Balkanu-2 faza“, a finansiran od strane Evropske Unije.

Kontrolu kvaliteta suvomesnatih proizvoda vrši SGS, vodeća svetska kompanija za kontrolisanje, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju.

Na samom početku manifestacije posetiocima se obratio sa pozdravnom rečju predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

On je naglasio da će opština nastaviti da neguje tradiciju našega kraja, a da je Pršutijada važan deo te priče. Zbog toga je ove godine, pored kompanije „Zlatiborac“, opština Čajetina generalni sponzor manifestacije koju planira da izgradnjom multifunkcionalne sale, od 2016. godine podigne na još viši nivo. Sredstva za njenu izgradnju biće prikupljena na donatorskoj večeri koja se planira u skorije vreme.

Od devet učesnika koji su poslali uzorke za analizu, nagrade su dodeljene u 6 kategorija.

Nagrađeni su:

1. Najbolja goveđa i svinjska pršuta - Rade Šopalović

2. Najbolja kobasica i ovčija stelja - Ružica Stojanović

3. Najbolja ovčija pršuta i najbolja slanina - Milija Brković

Proizvode su i ove godine ocenjivali predstavnici SGS kompanije za kontrolu kvaliteta.

Privreda & usluge Promocija Kupovina Opština Čajetina, Mačkat