Delagacija iz Ruske Federacije u poseti opštini Čajetina

13 Maj 2015  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Od utorka 12. do nedelje 17. maja u poseti opštini Čajetina boraviće delegacija iz Ruske Federacije. Kako je i ranije najavljeno, ova poseta, plod je razgovora Opštinskog rukovodstva prilikom boravka na Sajmu turizma u Moskvi. Delegaciju čine Jurij Barzikin, predsednik odbora Trgovačke komore Rusije za turizam i potpredsednik Unije turističke privrede Rusije, predstavnici Turističkog saveza Rusije kao i novinari.

Tokom boravka delegacije, osmišljeno je niz aktivnosti, kako bi se gosti upoznali sa Zlatiborom i okolinom. Predviđen je obilazak kulturno istorijskih znamenitosti i turističkih lokaliteta. Povodom dolaska gostiju, sinoć je u Biblioteci „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini upriličeno predavanje pod nazivom „Istorija Rusije i istorijske veze između Srbije i Rusije“ autora Miroslava Jankovića, profesora ruskog jezika i književnosti. Gosti su danas, prvog dana svog boravka na Zlatiboru obišli ski centar Tornik, gde su imali priliku da tokom panoramske vožnje žičarom uživaju u svoj lepoti prirode ovog kraja.

Tokom popodneva planiran je obilazak Stopića pećine, poznate po jedinstvenim bigrenim kadama, zatim obilazak Sirogojna i Muzeja „Staro selo“, kao i crkve Svetih apostola Petra i Pavla sa ikonostasom iz 1764. godine.

Za sutra je planiran obilazak Mokre Gore i Drvengrada.

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina