Degustacija proizvoda pršutane Zarić Mačkat Zlatibor

7 Februar 2017  /  Izvor: RRA Zlatibor
Datum:

Za vreme trajanja 17. Sajma suvomesnatih proizvoda Pršutijada Mačkat, od 10. do 12. februara, svi zaintereseovani mogu posetiti degustacioni centar pršutane Zarić iz Mačkata.

Turistička ponuda jugozapadne Srbije je od prošle godine bogatija za dvadeset degustacionih centara za prijem individualnih i organizovanih grupa turista. Reč je o proizvođačima tradicionalnih proizvoda koji su uz podršku PSD programa pripremili prostor za prijem turista, koji u ovim centrima mogu da saznaju više o procesu proizvodnje, probaju i kupe tradicionalne proizvode kao što su pršuta, rakija, džemovi i kupe proizvode. Više o degustacionim centrima možete pogledati na http://www.tradicionalniproizvodi.com/.

Jedan od njih je degustacioni centar pršutane Zarić u Kačeru, gde u prijatnom planinskom stilu možete degustirati i kupiti pršutu, kobasicu, slaninu i duvan čvarke.

Druženje u ovom degustacionom centru je u subotu, 11.02.2017. godine u 13.00 časova.

Dobrodošlicu će prisutnima poželeti:
- Slavko Lukić, direktor RRA Zlatibor
- Darko Đurović, rukovodilac PSD programa i zamenik direktora RRA Zlatibor
- Marina i Miloš Zarić, vlasnici degustacionog centra

Nakon dobrodošlice sledi prezentacija filma o ovom centru, degustacija i muzički program za goste, među kojima će biti i grupa turista iz Slovenije.

Do ovog, kao i do svakog od dvadeset centara, postavljena je turistička signalizacija koja posetioce navodi od magistralnog puta pa sve do samog objekta. Ova signalizacija je postavljena u saradnji PSD programa, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih turističkih organizacija i Turističke organizacije Srbije. Adekvatnom turističkom signalizacijom je obeleženo sedamdeset turističkih atrakcija, turističkih odredišta i objekata od turističkog značaja na teritoriji zapadne Srbije, uključujući po prvi put i proizvođače tradicionalnih proizvoda.

 

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Mačkat