Deda Mraz po zlatiborskim selima deli poklone korisnicima Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju

16 Decembar 2020
Danas su korisnici Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ prvi put Deda Mraza dočekali u svojim kućama, odnosno ispred kuća, sa njim porazgovarali i dobili novogodišnje paketiće.
 
Ova godina je donela puno problema, bolesti i teškoća širom planete, mnoge stvari su morale da se promene i da se svuda radi drugačije, kako bi se sačuvalo zdravlje. I dalje su na snazi posebne mere koje određuju kako će se raditi u školama i ustanovama socijalne zaštite, pa je i Zlatiborski krug, kao pružalac ove usluge socijalne zaštite, prilagodio svoj rad novonastaloj situaciji.
 
Umesto da za kraj ove godine korisnici „Zračka“ sa svojim drugarima iz osnovne škole u Čajetini pripremaju lep novogodišnji program, na koji, tradicionalno, pozivaju predstavnike svih lokalnih institucija i javnih preduzeća, članove porodica i naravno Deda Mraza, sve je to izostalo jer, zbog mera zaštite, veći skupovi nisu dozvoljeni.
 
Ali, ovaj put je Deda Mraz  krenuo od sela do sela, od kuće do kuće, da poseti svakog korisnika, da donese paketić i najlepše želje za svako dete i članove njihovih porodica.
 
Sa svakim je porazgovarao, našalio se,  poigrao se i fotografisao sa svima, a iz svoje velike, crvene torbe, za svakoga je izvukao novogodišnji paket.
 
Korisnici Dnevnog boravka su tako prvi put dočekali Deda Mraza ispred svojih domova, i mada je to zamena za veliku novogodišnju priredbu i druženje sa vršnjacima, bilo je i u tome neke čari. Zlatiborski krug je organizovao ovaj događaj u nadi da će se korisnici sećati ove godine po tome što je Deda Mraz  došao na njihova vrata, doneo im poklone i nadu da će naredna godina biti zdravija, lepša i bolja u svakom pogledu.
 
 
Vesna Belčević, odnosi sa javnošću
UG Zlatiborski krug, Čajetina
zkrug@mts.rs
tel. 0638579935
Privreda & usluge Promocije Opština Čajetina, Zlatibor