Dečija nedelja u ZRAČKU

14 Oktobar 2020
Korisnici Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čajetine su, zajednio sa zaposlenima i učenicima OŠ „Dimitrije Tucović“ različitim aktivnostima obeležili Dečiju nedelju, od 5. do 11. oktobra.
 
U ponedeljak je Dom kulture u Čajetini ugostio korisnike „Zračka“ na promociji  crrtanog filma  „Kumba“, a  utorak su deca iz Dnevnog boravka provela sa članovima Ekološke sekcije. Posetioci – mladi ekolozi su doneli poklone, voće i slatkiše i uživali u druženju sa drugarima iz „Zračka“.
 
U četvrtak je organizovan izlet na Zlatibor i obilazak „Dino parka“, a u petak su  korisnike Dnevnog boravka posetili članovi  Vršnjačkog tima za zaštitu dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, sa koordinatorkom Tima, nastavnicom Jagodom Jeremić. Ovom prilokom su članovi Tima, svojim drugarima iz „Zračka“ poklonili paket radioničarskog materijala i crtež sa sloganom Dečije nedelje.  Uz slatkiše i muziku, svi su se lepo družili i zabavljali.
 
Zlatiborski krug, koji je pružalac usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini, veliku pažnju posvećuje inkluziji, druženju korisnika sa učenicma osnovne škole „Dimitrije Tucović“, u kojoj se i nalaze prostorije Dnevnog boravka i učestvovanju korisnika u obeležavanju svih važnih datuma tokom školske godine. Ovogodišnja Dečija nedelja je održana sa ciljem skretanja pažnje šire javnosti na prava i potrebe dece, na odgovornost koju porodica, škola, institucije i čitavo društvo nose u zaštiti dece i obezbeđivanju pravilnih uslova za njihov razvoj, a obeležena je pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“.
 
 
 
Vesna Belčević, odnosi sa javnošću
UG Zlatiborski krug, Čajetina
zkrug@mts.rs
tel. 0638579935
Javni sektor Promocije Opština Čajetina, Zlatibor