Deca među narcisima - dečiji festivan Zlatibor 2021.

19 Maj 2021  /  Izvor: KSC Čajetina

1

20.05.2021. otvara se 29. Festival „Deca među narcisima“ u Čajetini. Organizator, Sportski centar Čajetina, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, spremio je i ovoga puta bogat program, a za pobednike sa literarnog konkursa – mnoštvo vrednih nagrada.
Manifestacija „Deca među narcisima“ koja je uspela da se neprekinuto odvija već 29 godina, počinje sutra. Najmlađe Čajetince, ali i sve druge koji u programu učestvuju ili na Festival dolaze, očekuje druženje kako sa piscima, tako i sa poznatim glumcima i pevačima.

„Mi sutra krećemo sa festivalskim programom koji će otvoriti lutkarska sekcija Doma kulture koja će u 10 časova izvesti predstavu Vesela palčica i to je za decu predškolskog uzrasta PU „Radost“ Čajetina. Za petak smo planirali premijeru predstave „Snežana i sedam patuljaka“ koju izvodi dramska grupa koja takođe radi pri Domu kulture, dok je subota, glavni i završni dan ove manifestacije, planiran za  proglašenje najboljih radova i dodelu nagrada. Od dospelih 900 radova nagrađeno je 49 učenika a samo iz jedne škole pristiglo je 176 radova i u pitanju je škola „Milutin i Draginja Todorović“ iz Kragujevca. Za sve učesnike spremljene su vredne nagrade i nakon završenog programa koktel u Dino parku. Pored Dragana Jovanović gosti festivala su i Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, kum manifestacije Goran Novakov, prošlogodišnji kum Tode Nikoletić i naša koleginica pesnikinja Mirjana Ranković Luković“, rekla je Gorica Stanić, Dom kulture – SC Čajetina.

Imajući u vidu celokupnu situaciju sa pandemijom, ovogodišnji međunarodni konkurs za Festival izazvao je izuzetno veliko interesovanje. Zbog toga su se organizatori posebno potrudili da pobednici na literarnom konkursu budu adekvatno nagrađeni. Uz knjige i diplome, biće raznovrsnih iznenađenja.

„Imamo vaučere za Đak sport, naše prijatelje manifestacije No-No klub, ulaznice za Dino park, Avanturu park, Etno selo Sirogojno, Stopića pećinu. Mlekara „Naša Zlatka“ pripremila je slagalice i slikovnice a glavna nagrada za dete koje je iz Beograda, Nemanju Jevremović koga su proglasili apsolutnim pobednikom, je vikend za porodicu na Zlatiboru po dogovoru sa ustanovom koja je obezbedila taj vikend. Za decu koja su poslala najviše radova, iz osnovne škole iz Kragujevca, nagrada je televizor kao i za učenika sedmog i osmog razreda škole iz Mačkata, dobitnike specijalne nagrade“, dodaje Gorica Stanić.

Da podsetimo: pored ovogodišnjeg kuma Festivala, pesnika za decu Gorana Novakova, sa mladim literatama su se družili i pisci: Mihailo Ćupović, Dobrica Erić, Ljubivoje Ršumović, Duško Trifunović,Slobodan Stanišić, Radomir Andrić, Nedeljko Popadić, Dejan Aleksić, Branko Stevanović i drugi.

Novinar: Mirjana Ranković Luković

Festival