Deca iz „Zračka“ u Konobi „Akustik“ na Zlatiboru

4 Mart 2017

U četvrtak, 2. marta, korisnici Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čajetine, zajedno sa zaposlenima u „Zračku“, posetili su Konobu „Akustik“ na Zlatiboru i lično se zahvali za podršku koju od Konobe dobijaju.

Početkom januara, Dnevnom boravku je uručeno 50.000 dinara, kao deo prihoda koji je Konoba „Akustik“ ostvarila prodajom ulaznica za doček Nove godine. Uprava Konobe je krajem prošle godine donela odluku da se sredstva u iznosu od 5 evra od svake prodate ulaznice namene za poboljšanje rada Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini. Pre toga, Konoba „Akustik“ je korisnicima „Zračka“ pomagala poklanjajući im radioničarski materijal, kako bi mogli da realizuju kreativno-okupacione radionice.

Korisnici Dnevnog boravka su u znak zahvalnosti, tokom kreativnih radionica, od recikliranog materijala napravili ukrasne svećnjake za Konobu „Akustik“. Deca iz „Zračka“ su svoje poklone predali menadžeru, Boriši Zekiću, koji im je bio domaćin tokom posete. Za decu je spremljeno posluženje, sok i palačinke, uz koje su se družili sa svojim domaćinom.

Prema rečima Jelene Todorović, koordinatora usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, korisnici su uživali u ovoj poseti i lepo su se družili sa osobljem Konobe.

Pružalac usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju je udruženje Zlatiborski krug, a prema rečima predsednice, Zorice Milosavljević, praksa Udruženja je da povezuje sve organizacije, institucije, preduzeća i ljude dobre volje, u aktivnostima kroz koje se pomaže predstavnicima ugroženih društvenih grupa, pre svega deci i mladima sa smetnjama u razvoju. Konoba „Akustik“ i druga preduzeća koja pokazuju brigu o onima kojima je potrebna pomoć, predstavljaju primer društveno odgovornih preduzeća, uz koje se poboljšava kvalitet života u lokalnoj zajednici.

Vesna Belčević,
PR UG Zlatiborski krug

Privreda & usluge Akcija Putovanje, izlet Opština Čajetina