Dani češko-srpskog prijateljstva na Zlatiboru

26 Avgust 2014  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum: -

1

Turistička organizacija „Zlatibor“ od 28. do 31. avgusta 2014. godine organizuje manifestaciju „Dani češko-srpskog prijateljstva na Zlatiboru“.

Tom prilikom gostima iz Češke biće predstavljeni ukupni turistički potencijali destinacije Zlatibor. Pored centra Zlatibora, posetiće Tornik, Stopića pećinu, Muzej „Staro selo“ i prodavnicu džempera u Sirogojnu, vodopad u Gostilju...

Grupu Čeha na Zlatiboru će predstavljati novinari i umetnici iz ove države. Među novinarima je Radim Panenka, koji piše za Parlamentni list i koji je sa češkim predsednikom i njegovom delegacijom bio u zvaničnoj poseti Srbiji u aprilu ove godine, zatim Igor Spasov, koji će ujedno biti i moderator programa.

Zlatibor će posetiti češki umetnik i fotograf Ivo Hvatil, koji iza sebe ima desetine izložbi, ilustracija knjiga i reklamnih projekata, velika zvezda češke i slovačke scene Monika Agrebi, violinista Vojteh Lavička i mnogi drugi.

Umetnici iz Češke će se predstaviti publici na Zlatiboru u petak 29. avgusta:
18:00 časova - otvaranje izložbe slikara Iva Hvatila u Maloj sali hotela  "Palisad“
20:00 časova - koncert izvođača iz Češke na Kraljevom trgu na Zlatiboru (Monika Agrebi, bend Džipsi Spirit)

Tokom koncerta, na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu biće uručeni pokloni za decu iz Doma „Petar Radovanović“ iz Užica i za decu iz Dnevnog boravka „Zračak“ iz Čajetine.

Na ovaj događaj je pozvan i ambasador Češke Republike u Beogradu.

Kultura & tradicija Izložba Opština Čajetina, Zlatibor