Dan zdravlja i wellness-a Zlatibor 2016.

11 Jun 2016  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

1

Pod sloganom “Jedan dan može promeniti ceo vaš život” global wellness day, Svetski dan wellnessa, širom sveta se obeležava, svake godine, druge subote u junu.

Po prvi put Global Wellness day biće 11. juna 2016. godine obeležen i u Srbiji. Veliki, centralni  događaj na otvorenom biće održan na Zlatiboru. Povodom obeležavanja GWD Opština Čajetina će organizovati dan zdravlja i wellnesa na Zlatiboru.

Global Wellness day inspiriše meštane Zlatibora i turiste  da probaju razne zdravstvene i wellness aktivnosti koje mogu da im poboljšaju zdravlje a koje će toga dana biti besplatne za sve učesnike.
 
GWD biće obeležen u 100 zemalja na sedam kontinenata uz podršku GWD ambasadora. GWD ambasadaor za Srbiju je gospođa Nataša Ranitović. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, promoter je GWD na Zlatiboru.

Obeležavanje Global Wellness day-a započeće u subotu 11. juna od 8:30 časova na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Profesori fizičkog vaspitanja iz JP „Kulturno sportski centar Čajetina“ u saradnji sa profesorima fiskulture iz Specijalne bolnice Čigota pokazivaće rekreativne vežbe svima onima koji se odluče da toga dana budu sa nama i podrže ovu manifestaciju. Fizičke aktivnosti sprovodiće se i na teretani na otvorenom  na lokaciji iza restorana Zlatni bor, dok će najmlađi biti upoznati sa orijentacijom u prostoru od strane predstavnika Planinarskog kluba „Tornik“ na lokaciji dečjeg igrališta u naselju Sloboda. Na jezeru u centru Zlatibora biće dostupna vožnja pedolina, kao i niz drugih sadržaja.

Korisnici Čigota programa, takođe su podržali Global Wellness Day svojim aktivnostima, te će vežbati i plivati sa nama 11. juna.

Sa nama će biti i: Global Wellness day ambasador za Srbiju Nataša Ranitović, promoter GWD na Zlatiboru automobilski as Mikica Vesnić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović
 
Ceremonija proslave GWD u Turskoj  održaće se u najpopularnijem parku u Istanbulu /KUČUK ĆIFTLIK PARK/, pred oko  10 000 ljudi. U toku ceremonije na ekranu glavne bine, prikazaće se i film sa proslave Svetskog dana wellnessa  na Zlatiboru.

U programu će učestvovati i tinejdž bend Ars Nova.

Pozivamo Vas da budete sa nama i kažete DA wellness-u i zdravom načinu života.

Global wellness day obeležava se svake druge subote u junu pod sloganom „Jedan dan ti može promeniti život“. Ove godine, "Global Wellness Day" po prvi put  se obeležava  u Srbiji,  i to na Zlatiboru u organizaciji opštine Čajetina u subotu 11. juna sa početkom u 8:30 časova na Kraljevom trgu.

Inicijativa za obeležavanje ovog dana potekla je 2012. iz Turske, od strane Belgin Askoy, u cilju promocije wellness filozofije i podizanja svesti o značaju wellbeinga i zdravog, aktivnog načina života. .

"Global Wellness Day" je neprofitni i nekomercijalni događaj koji se obeležava u 83 zemlje, na 7 kontinenata, a 83 profesionalca iz wellness i spa industrije su "Global Wellness Day" ambasadori. 11. juna  i mi ćemo biti deo velikog svetskog događaja.

Obeležavanje Global Wellness day-a započeće u subotu 11.juna od 8:30 časova na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Profesori fizičkog vaspitanja iz JP „Kulturno sportski centar Čajetina“ u saradnji sa profesorima fiskulture iz Specijalne bolnice Čigota pokazivaće rekreativne vežbe svima onima koji se odluče da toga dana budu sa nama i podrže ovu manifestaciju. Fizičke aktivnosti sprovodiće se i na teretani na otvorenom  na lokaciji iza restorana Zlatni bor, dok će najmlađi biti upoznati sa orijentacijom u prostoru od strane predstavnika Planinarskog kluba „Tornik“
na lokaciji dečjeg igrališta u naselju Sloboda. Na jezeru u centru Zlatibora biće dostupna vožnja pedolina, kao i niz drugih sadržaja.
Korisnici Čigota programa, takođe su podržali Global Wellness Day svojim aktivnostima, te će vežbati i plivati sa nama 11. juna.

Sa nama će biti i : Global Wellness day ambasador za Srbiju Nataša Ranitović, promoter GWD na Zlatiboru automobilski as Mikica Vesnić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović
 
Ceremonija proslave  GWD u Turskoj  održaće se u najpopularnijem parku u Istanbulu /KUČUK ĆIFTLIK PARK/, pred oko  10 000 ljudi. U toku ceremonije na ekranu glavne bine,  prikazaće se i film sa proslave Svetskog dana wellnessa  na Zlatiboru.

U programu će učestvovati i tinejdž bend Ars Nova

Pozivamo Vas da budete sa nama i kažete DA wellness-u i zdravom načinu života.

- See more at: http://www.cajetina.org.rs/vest/reci-da-zdravom-nacinu-zivota#sthash.ZX…

 

Kultura & tradicija Promocija Wellness Opština Čajetina, Zlatibor