Dan čistih planina obeležen u "Zračku"

27 Septembar 2019  /  Izvor: UG Zlatiborski krug

U Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini, u četvrtak, 26. septembra, obeležen je Međunarodni dan čistih planina.

Korisnici „Zračka“ su, zajedno sa članovima Ekološke sekcije osnovne škole „Dimitrije Tucović“ ovaj ekološki praznik obeležili kroz kreativno druženje i volontersku akciju čišćenja školskog dvorišta.

Kordinatorka Ekološke sekcije, mr Zorica MIlosavljević, ujedno i predsednica UG Zlatiborski krug, koje je pružalac usluge socijalne zaštite Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, organizovala je obeležavanje ovog značajnog ekološkog datuma.

Učenici ekolozi – volonteri, su sa korisnicima „Zračka“ i sa zaposlenima učestvovali u kreativnoj radionici, a rezultati njihovog rada – crteži sa ekološkim porukama, ostali su na izložbenom panou u Dnevnom boravku.

Nakon radionice, organizovana je akcija čišćenja školskog dvorišta.

Mladi ekolozi i korisnici „Zračka“ se kroz različite kreativne i edukativne radionice redovno druže tokom školske  godine. Zahvaljujući saradnji osnovne škole „Dimitrije Tucović“ sa diretkorkom Milkom Vasiljević na čelu i udruženja Zlatiborski krug, u Čajetini se na ovaj način promoviše inkluzija, volonterizam, međugenracijska saradnja, poštovanje i razvijanje osnovnih ljudskih vrednosti i briga za životnu sredinu i održivi razvoj.

Priroda Promocija Opština Čajetina, Čajetina