Da je Zlatiboru #NovaEnergija kao što je Kopaoniku VS Da je Srbiji #Erevolucija kao što je Izraelu...

4 April 2015  /  Izvor: Regionalna konferencija o internet ekonomiji NOVA ENERGIJA Kopaonik 2015
Datum: -

1

Prva regionalna konferencija o Internet ekonomiji – Nova Energija održaće se u MK Resortu na Kopaoniku od 29.3. do 3.5. U toku tri dana više od hiljadu učesnika čuće različite vizije unapređenja privrede ovog regiona, a desetine najstručnijih predavača razmatraće poslednje trendove iz oblasti Internet poslovanja. Učešće na konferenciji je besplatno za sve zainteresovane, obezbeđene su i specijalne cene aranžmana od 25 eura za noćenje na bazi polupansiona, a omogućen je i Family&Pet friendly smeštaj.

Nova Energija će okupiti sve relevantne Internet preduzetnike, marketing i PR stručnjake, nezavisne novinare, vlasnike medija, državne predstavnike, nevladine organizacije i agencije, korporacije, udruženja i ostale pojedince koji žele da unaprede svoje poslovanje.
“Mi već jesmo bogato društvo, samo se mnogo krade i rasipa. Naše poljoprivredno, turističko, intelektualno i kreativno bogatstvo bi nas za jednu deceniju, kada bi se iskoristilo kako treba, načinilo jednom od najbogatihih zemalja u regionu”, kaže jedan od predavača na konferenciji – Lazar Džamić, šef brend planiranja za Zapadnu Evropu u Google kretivnom timu ZOO. On dodaje da je konferencija i prilika da se prezentuju dešavanja u digitalnim medijima i tehnologijama, koje menjaju igru u poslovnoj i socijalnoj sferi modernih društava. Cilj konferencije je da ove ideje dopru i do ušiju ljudi u samom vrhu vlasti kako bi se sve više ulagalo u “domaću pamet”. “Pogrešna je percepcija da će reindustrijalizacija i poljoprivreda spasiti srpsku privredu, jer neće. Ekonomija znanja, odnosno Internet ekomija će to uraditi.” , navode organizatori.

Među predavačima nalaze se i Yossi Levy – Ambasador Izraela u Beogradu, Filip Vukša – aktivista, Slobodan Georgiev – BIRN, Vladimir Pavlov – Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodina, Veselin Jevrosimović – ComTrade, Komlen Lalović – Ministarstvo Odbrane, Dražen Maravić – MUP Republike Srbije, Milan Vučićević – bloger, Istok Pavlović – WorldWide i brojni drugi stručnjaci.

Pored predavanja, panela i radionica organizovane su i druge aktivnosti kako bi boravak na konferenciji bio što zanimljiviji. Garantovan je najbolji provod za 1. maj i zato se potrudite da obezbedite sebi mesto na ovoj konferenciji. Prijave su otvorene na sajtu konferencije.
 

Konferenciju "Nova energija" neće otvoriti nijedan domaći političar ili ministar već su organizatori tu čast namenili ambasadoru Izraela u Beogradu.

Zašto će Josif Levi otvoriti "Novu energiju"?

Ambasador Levi će nam preneti iskustva Izraela koji je do sredine osamdesetih bio država čija se ekonomija bazirala na izvozu mandarina i brušenju dijamanata.

U julu 1985. godišnja stopa inflacije u Izraelu bila 480% što je u tom momentu bio svetski rekord. Odlula vlade Šimona Peresa da stvori uslove za razvoj IT industrije i onoga što danas poznajemo kao Silicon Wadi (Wadi - dolina, na arapskom) - presudno je uticala na ekonomiju zemlje. Za manje od 10 godina, Izrael je potpuno promenio profil svoje privrede i danas je i pored svih izazova ekonomske krize i neprijateljskog okruženja - 25. ekonomija sveta, 36.000 dolara po glavni stanovnika. 600 milijardi dolara je godišnji izvoz Izraela i polovina toga je izvoz visoke tehnologije.

Ambasador Levi je o ovoj temi pričao na The Economist konferenciji koju je Color Press Grupa organizovala u decembru prošle godine kada je uporedio Izrael i Srbiju: "Mi nemamo naftu, nemamo gas, nemamo velike reke i šume! Imamo više istoje nego vode! Imamo dva jezera od kojih je jedno potpuno mrtvo - Mrtvo more, a drugo umire - Galijejsko jezero. Nemamo veliku teritoriju i jedino što imamo su ljudi! Ljubi su naše najveće bogatstvo! Mislim da je Srbija u sličnoj poziciji!", rekao je Levi. Konferencija će pokušati da odgovori na brojna pitanja iz ove oblasti: Šta Srbija treba da učini kako bi olakšala poslovanje IT-industrije, ubrzala e-upravu, omogućila e-prodaju; kakvi su trendovi u onlinemarketingu, šta se dešava sa selebritijima na društvenim mrežama i da li je moguća e-revoulucija? To su samo neke od tema kojima će se baviti preko 1.000 učesnika "Nove energije" iz Srbije i celog regiona.

Privreda & usluge Zanimljivosti Edukacija