City Games Zlatibor 2017 - finalno takmičenje

20 Jul 2017  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

1

Nezvanični naslednici nekada veoma popularnih Igara bez granica, City games, i ove godine došli su u Srbiju. Kroz četiri kvalifikaciona takmičenja gradovi su odmeravali svoje snage u veoma atraktivnim i nesvakidašnjim igrama u bazenima. Na finalnom takmičenju na Zlatiboru biće odabran grad pobednik koji će predstavljati Srbiju na međunarodnom polufinalu, a svi se nadamo i finalu.

City games kroz zabavu i sport svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče. Ove godine u međunarodnom polufinalu naći će se 12 zemalja u kojima se tokom letnjih meseci održavaju kvalifikaciona takmičenja, kaže nam autor i direktor projekta Miroslav Krzyk.

Veoma atraktivne i adrenalinske igre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare ali  i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom.

Baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: morska alka, leteći vaterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka...Ukupno je 13 različitih disciplina koje nude pregršt zabave i adrenalina za sve generacije, kaže Krzyk.

Prvi put su rekreativni sportisti imali mogućnost da prijave svoje ekipe i predstavljaju svoju zemlju na nekom međunaronom takmičenju ali to ne znači da se nema i već afirmisanih sportista.

Do sada smo imali prilike da na igrama vidimo Alesija Sartorija iz Italije - dvosturkog osvajača olimpijske medalje, Vladimira Gojkovića - jednog od najboljih vaterpolista sveta, Sandru Pešić - bivšu košarkašku reprezentativku Jugoslavije, Marka Pavlovića - osvajača evropskog zlata i svetskog srebra u triatlonu a ove godine za ekipu Subotice takmičio se Davor Štefanek, najbolji rvač sveta za 2016. godinu - kaže Krzyk.

City games karavan u Srbiju je stigao 8. jula kada su održane prve kvalifikacije u Čačku. Nakon toga timovi  gradova su se takmičili u Subotici, Zrenjaninu i Somboru. Najsnalažljiviji odabrani su za samo finale Srbije koje će biti održano 20. jula na Zlatiboru. Na bazenu hotela Olimp za titulu prvaka koji će predstavljati Srbiju na međunarodnom polufinalu koje će biti održano u Beogradu, boriće se timovi iz Kragujevca, Čačka, Novog Sada, Sombora, Kikinde i Čajetine. Pored predstavnika Srbije, na međunarodno polufinale stižu ekipe iz Italije, Nemačke, Poljske, Luksemburga, Mađarske, Češke, Holandije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Pozivaju se svi sportisti i rekreativci, kao i svi ljubitelji dobre zabave, na učestvovanje u manifestaciji i bodrenje svojih favorita. Uz timski rad i dovoljno spretnosti mogu se naći u finalu, predstavljajući svoju zemlju.

Više informacija potražite na www.city-games.com, a pratite nas i putem Facebooka.

Sport & rekreacija Takmičenje Opština Čajetina, Zlatibor
Pogledaj smeštaj: Hotel Olimp