"Čep u džep" - realizovana još jedna faza projekta "Zlatibor bez barijera"

21 Jun 2016  /  Izvor: KSC Čajetina

Realizacijom akcije "Čep u džep" završena je još jedna faza projekta "Zlatibor bez barijera", koji sprovodi UG Inkluzija osoba sa invaliditetom, u saradnji sa Opštinom Čajetina.

Akcija „Čep u džep“ sprovodi se širom Srbije, a sastoji se u sakupljanju svih vrsta plastičnih čepova u namenski određene kutije, postavljene na javnim površinama.

Prema rečima predsednika Udruženja, Aleksandra Radišića, određeni broj kutija je postavljen: dve na Kraljevom trgu, po jedna kod Kraljeve česme, Spomenika na Zlatiboru, autobuske stanice na Zlatiboru, Luna parka, čajetinske Biblioteke i kod Doma kulture. Udruženje će sakupljene čepove slati na reciklažu, a prikupljena sredstva koristiće se za nastavak projekta, kao i za nabavku ortopedskih pomagala za članove Udruženja.

Predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović, istakao je da Udruženje veoma dobro funkcioniše i da može poslužiti kao primer na lokalnom nivou, dok je zamenik predsednika, Arsen Đurić, dodao da će se u budućnosti uložiti dodatni napori kako bi se podigla svest vlasnika objekata na Zlatiboru o neophodnosti prilagođavanja istih potrebama osoba sa invaliditetom. U dogovoru Udruženja sa opštinskom Službom za urbanizaciju, utvrđeno je da u narednom periodu planirani objekti neće dobiti upotrebnu dozvolu ukoliko ih vlasnici ne prilagode ovoj proceduri.

Podsećamo, u dosadašnjem delu projekta izvršeno je postavljanje pristupnih rampi ispred objekata javne namene na prostoru opštine Čajetina, kao i spuštanje ivičnjaka na glavnoj ulici na Zlatiboru (od hotela Mona do teniskih terena). U planu je da se izvrši spuštanje svih ivičnjaka u opštini.

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina