Centralni informacioni sistema u turizmu "e-turista" - obaveze kategorisanih i ne kategorisanih

1 Oktobar 2020

1

Prvog oktobra počinje primena centralnog informacionog sistema u turizmu E-TURISTA

Od 01. oktobra 2020. godine počinje primena centralnog informacionog sistema u turizmu (E-TURISTA), pa tako sve propisane evidencije ugostitelji isključivo i jedino mogu da vode u sistemu e-turista. To znači da su svi ugostitelji dužni da i domaće i strane goste evidentiraju isključivo i jedino putem centralnog informacionog sistema (e-turista).

Knjigu evidencije gostiju koja je do 01. oktobra bila način evidentiranja gostiju i evidenciju izdatih računa ugostitelj je dužan da čuva još dve godine.

Ugostitelj se na centralni informacioni sistem (e-turista) prijavljuje tako što u veb pretraživaču unese sledeću adresu portala: www.eturista.gov.rs i klikom na dugme „Prijava na sistem“ unese pristupne podatke (korisničko ime i lozinku).

Ugostitelji koji su kategorizaciju izvršili kod Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija pristupne podatke za centralni informacioni sistem (korisničko ime i lozinku) dobili su od Ministarstva nadležnog za poslove turizma kod kog su i evidentirani.

Ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim ugostiteljskim objektima i u ugostiteljskim objektima za smeštaj vrste kuća, apartman, soba i seosko turističko domaćinstvo pristupne podatke za centralni informacioni sistem (korisničko ime i lozinku) dobili su od jedinice lokalne samouprave kod koje su i evidentirani.

U prilogu je pravlnik o načinu rada u centralnom informacionom sistemu, a isti možete pronaći na nažem sajtu http://www.zlatibor.org.rs/sr/  , odnosno na linku vesti o ovom obaveštenju koji je u nastavku http://www.zlatibor.org.rs/sr/novosti/vesti/Prvog-oktobra-pocinje-primena-centralnog-informacionog-sistema-u-turizmu-E-TURISTA/
 

-- 
Srdačan pozdrav,
Info centar
Turistička organizacija Zlatibor
031/845-103
www.zlatibor.org.rs
Turizam Obaveštenja Opština Čajetina, Zlatibor