Časovi veronauke za decu korisnike Dnevnog boravka „Zračak“

21 Oktobar 2015

1

Krajem septembra, Udruženje građana Zlatiborski krug je započelo realizaciju časova-radionica veronauke za korisnike Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini. Za rad sa decom i mladim korisnicima „Zračka“ zadužena je Slobodanka Jojić, veroučitelj u osnovnoj školi u Mačkatu.

Prve radionice su, prema rečima Jagode Jeremić koordinatorke Volonterskog socijalnog servisa, bile veoma uspešne. Učesnici su pokazali veliku zainteresovanost za običaje i obeležavanje verskih praznika, a veroučiteljica im je na prikladan način predstavila značaj duhovnog razvoja.

Angažovanje korisnika se osim u razgovoru o duhovnim temama, ispoljilo i u praktičnom delu časova veronauke kroz bojenje kopija ikona, u kojem su učesnici istinski uživali.

Ideja o organizovanju veronauke za korisnike „Zračka“ se javila kao rezultat saradnje udruženja Zlatiborski krug i veroučiteljice Slobodanke i njenog uključivanja u rad Volonterskog  socijalnog servisa. Na ovaj način se podstiče poboljšanje kvaliteta života korisnika „Zračka“ i proširuje su usluge koja im se pruža preko Zlatiborskog kruga.

Udruženje će i dalje nastojati da se rad Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Čajetini redovno unapređuje, a naročito uključivanjem članova Volonterskog socijalnog servisa,  što doprinosi jačanju svesti o važnosti pomoći pripadnicima ranjivih grupa u lokalnoj zajednici i značaju angažovanja svakog pojedinca.

Vesna Belčević, PR
UG  Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina, Čajetina