Bronza za Aleksandra Radišića na Svetskom Kupu u Bratislavi

19 Maj 2015  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Naš stonoteniser paraolimpijac, Aleksandar Radišić, u paru sa Goranom Perlićem osvojio je bronzanu medalju na Svetskom Kupu u Bratislavi. Ovim rezultatom, Radišić je potvrdio plasman na Evropsko Prvenstvo i dodatno se približio glavnom cilju - plasmanu na Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Njih dvojica su u ekipnoj konkurenciji najpre savladali veoma jaku selekciju Rusije sa čak 3-0, slavivši u oba singla i u dublu. Istim rezultatom savladali su i reprezentaciju Brazila, koja je, po rečima samog Aleksandra Radišića, dosta kvalitetniji sastav. I Perlić i Radišić su svoje rivale u singlu savladali sa po 3-1, a čajetinski sportista ističe da mu je to najbolji meč na ovom takmičenju, pogotovo kada se uzme u obzir da ovog protivnika nikada do sada nije pobedio. Posle dva uspešna singla, savladali su južnoamerički tim i u dublu, čime su osigurali bronzanu medalju. Potom su sa 3-0 poraženi od favorita, selekcije Južne Koreje, koja je bila u najjačem sastavu. Perlić je u singlu vodio sa 2-0, ali je ipak poražen sa 3-2. Takođe, ono što hrabri naše stonotenisere jeste činjenica da su i dubl, i pored poraza, odigrali veoma dobro. Prethodno, u singlu, Aleksandar Radišić nije uspeo da prođe veoma jaku grupu, gde je najpre poražen sa 3-0 od vodećeg na svetskoj Rang listi, Korejanca Kima sa 3-0. Ovaj duel ipak bio je veoma neizvestan, s obzirom da su sva tri seta igrana na razliku. Potom, Radišić je poražen od takmičara iz Brazila sa 3-1, odn. od iskusnog takmičara iz Japana sa 3-0, u meču u kojem je, prema sopstvenim rečima, naš takmičar bio dosta nervozan.

Ovakav rezultat svakako da predstavlja veliko ohrabrenje našim stonoteniserima pred glavno takmičenje sezone - Evropsko Prvenstvo u Danskoj. Do ovog turnira, našem timu predstoji nekoliko meseci priprema koje će se obavljati u Poljskoj, Slovačkoj i najverovatnije u Italiji.

Sport & rekreacija Promocija Stoni tenis