Boksersko takmičenje humaniratnog karaktera

23 Avgust 2014  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum:

1

Na Kraljevom trgu, sa početkom od 17 časova, na programu je bokserska revija humanitarnog karaktera pod nazivom „Zlatibor Boxing Night“, na kojoj će se, u deset borbi, međusobno nadmetati reprezentativci naše zemlje. Prikupljena sredstva namenjena su za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama, a ulaznica za sve zainteresovane biće slanje SMS poruke na broj 1003.

Treću godinu zaredom, Zlatibor je domaćin letnje bokserske manifestacije, koja postaje deo stalne turističke ponude naše opštine. Ove godine, među promoterima takmičenja nalazi se i proslavljeni atletičar i potpredsednik Sportskog Saveza Srbije, Dane Korica. Posle nedavno održanog spektatkla u Šapcu, u kojem su naši reprezentativci savladali borce iz Bosne i Hercegovine, ova revija će, uz još nekoliko turnira koji predstoje u septembru, omogućiti selektoru reprezentacije, Stevanu Pašćanu da formira konačni sastav selekcije koja će naredne godine učestvovati na Svetskom Prvenstvu, kao i u kvalifikacijama a Olimpijske Igre 2016.

Centralna borba večeri svakako će biti duel superteškaša, u kojem će Vladan Babić (BK Fontana) odmeriti snage sa prvakom Srbije Nenadom Mankulovićem (BK Dinamo Pančevo).

Organizatori ove bokserske revije su Bokserski Savez Srbije i „Balkan Boksing“ unija, uz podršku Kulturno sportskog centra Čajetina, Sportskog Saveza Čajetina, opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Sport & rekreacija Takmičenje Opština Čajetina, Zlatibor