Bob na šinama počeo sa radom na Torniku

20 Avgust 2014  /  Izvor: TO Zlatibor

Zlatibor je od juče bogatiji za novi adrenalinski i sportski sadržaj. Na Torniku su svečano pustili u rad bob na šinama ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, v.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić i  predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović. Ovoj svečanosti su pored mnogobrojnih zvanica i predstavnika medija prisustvovali i predsednik Skupštine Opštine Čajetina Miloje Rajović, pomoćnik predsednika Opštine Čajetina Bojana Božanić, direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Bob na šinama predstavlja specijalizovanu stazu za spuštanje kroz šumsko prirodno okruženje uz poseban panoramski doživljaj. Instalacija je opremljena specijalnim dvosednim sankama pričvršćenim na šinski sistem koje mogu koristiti odrasli i deca u pratnji odraslih.

Maksimalna brzina boba na šinama je 40 kilometara na sat, a dužina staze za spust je oko 600 metara. Cena pojedinačne karte za vožnju bobom na šinama iznosi 400 dinara za odrasle i 280 dinara za decu.

Mnogobrojni posetioci su uživali u sadržajima koje u ponudi ima centar Tornik, a Skijališta Srbije su za otvaranje boba na šinama priredila iznenađenje i svim posetiocima omogućili besplatno korišćenje letnjih sadržaja.

Da podsetimo, centar Tornik je otvoren za posetioce od srede do nedelje, od 11 do 18 časova.

Sport & rekreacija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor
Povezano: Ski centar Tornik