Balkan Kup - Vedrana Malec i Veselin Cincov najuspešniji prvog dana takmičenja

17 Januar 2017  /  Izvor: Zlatibor press KSC Čajetina

1

Prvog dana takmičenja Balkan Kupa u skijaškom trčanju na Zlatiboru, kod devojaka, na 10 kilometara, najuspešnija je bila hrvatska takmičarka, Vedrana Malec, sveukupna pobednica Balkan Kupa za 2013. i za 2016. godinu. Iza nje su bile Rumunke, Ana Kemeneš i Bernadet Žanet Dervaš.

Kod muškaraca, koji su se nadmetali na 15 kilometara, najuspešniji je bio Bugarin, Veselin Cincov, ispred Damira Rastića (Srbija) i pobednika takmičenja Balkan Kupa na Zlatiboru pre dve godine, Mladena Plakalovića (Bosna i Hercegovina).

Ove godine na trkama Balkan Kupa na Zlatiboru učestvuju smučari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Grčke, ali i iz južnoameričkih zemalja, Čilea i Argentine. U ženskoj konkurenciji nadmeće se više od 20 devojaka, a u muškoj više od 30 takmičara.

Sutra su na programu trke na 5 kilometara kod devojaka i na 10 kilometara kod muškaraca, a program će početi od 11 časova. Po završetku takmičenja, održaće se dodela medalja najuspešnijim učesnicima.

Ovogodišnja takmičenja Balkan Kupa organizuje Skijaški Savez Srbije, uz tehničku podršku Smučarskog Kluba Zlatibor.

Sport & rekreacija Promocija Nordijsko skijanje Opština Čajetina, Zlatibor