Autosportska manifestacija Open rally day Čajetina

10 April 2019  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

1

U Čajetini će se 13. aprila održati Open rally day, autosportska manifestacija sa ciljem promocije sporta, relija kao autosportske discipline, ali i skretanje pažnje na odgovornost svih učesnika u saobraćaju kada je u pitanju bezbednost, sa akcentom na činjenicu da ljubav prema brzoj vožnji i takmičenju treba orijentisati ka mestima koja su za to i opredeljena - trkačkoj stazi.

Sa stanovišta učesnika reli takmičenja, Open rally day pruža mogućnost da se na zatvorenoj stazi testiraju vozila pred početak sezone, dok publika ima mogućnost  da upozna ovu sportsku disciplinu, a za iskusne navijače i posetioce trkačkih staza predstojeća manifestacija biće svojevrsno zagrevanje pred predstojeće trke.

Organizator takmičenja je autosportski klub „Mačkat rejsing“ uz podršku Sportskog saveza opštine Čajetina, a nakon petočasovne trening vožnje na stazi dugoj 3,2 km, od 16 časova predviđeno je druženje ljubitelja auto sporta, uz muziku benda Rock Amanac.

Start je u samom centru Čajetine, od Hale sportova i vozi se stazom duž ulice Kralja Aleksandra do petlje za uključenje na magistralni put i nazad. Za reli timove kojih se, do sada, prijavilo više od 10, ova staza sa 24 krivine, oba nagiba (uspon i nizbrdica) daje odlične mogućnosti da isprobaju svoja vozila pre početka sezone.

Navedeni putni pravac, po priloženoj mapi, biće zatvoren za saobraćaj na dan održavanja manifestacije u periodu od 11 do 16 časova.

Start trening vožnje planiran je od 11.15h pa sve do 15.45h, i budući da staza prolazi urbanim delom naselja, bitno je da se gledaoci i prolaznici striktno pridržavaju uputstava redara, kao i da poštuju zone za gledaoce koje će biti vidno označene.

Čajetina je prvi put domaćin jednog ovakvog autosportskog susreta, a organizator najavljuje mogućnost da ovakav, višestruko koristan, autosportski događaj postane tradicionalan.

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Čajetina