Asfaltiranje novih puteva i sanacija putne mreže - Opština Čajetina

15 Septembar 2014  /  Izvor: Zvanični portal Opštine Čajetina

1

Aktivnosti na daljem asfaltiranju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina se nastavljaju. U toku je nastavak radova u MZ Sirogojno, u zaseoku Čičkova, gde se radi put u dužini od 1000 metara, a postoji i još nekoliko putnih pravaca koji će biti završeni u ovoj godini. Nakon toga biće asfaltiran put za Bakiće u MZ Jablanica.

"Za pomenute putne pravce izvođač radova je preduzeće "Putevi" Ivanjica, koji su do sada veoma uspešno i kvalitetno uradili ove putne pravce. Loši vremenski uslovi otežali su sve radove i usporili završetak asfaltiranja seoskih puteva u Alinom potoku i u Trnavi, gde se kasnilo oko desetak dana, ali su i ti radovi završeni. Svi ostali planirani radovi biće izvedeni sa zakašnjenjem, ali u svakom slučaju, ceo ovaj tender, čija je vrednost oko 40 miliona dinara, biće završen u 2014. godini, kako je i planirano", rekla je Bojana Božanić, pomoćnik predsednika opštine Čajetina za građevinsko zemljište, puteve, investicije i mesne zajednice.

Kada je u pitanju krpljenje rupa, presvlačenja puteva i ulica, kao i sanacija udarnih rupa na asfaltnim putevima, preduzeće "Putevi" Novi Pazar realizuje pomenute aktivnosti, a trenutno se radovi izvode na Zlatiboru - u naseljima Đurkovac i Kamalj, kao i u samom tržnom centru. Nakon toga, izvešće se radovi na asfaltiranju i presvlačenju ulica u Čajetini i u Tripkovi. Trenutno se izvodi i radovi na sanaciji oštećenih puteva u Ljubišu, a u narednom periodu biće saniran i najkritičniji deo puta od Ljubiša do Vodica.

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina