Aleksandar Radišić - prvo mesto na svetu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u bacanju čunja u kategoriji F-51

28 April 2022  /  Izvor: Zlatiborpress

1

Paraatletičar sa Zlatibora Aleksandar Radišić osvojio je prvo mesto na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Puli postavljanjem ličnog rekorda od 31,23m u bacanju čunja u kategoriji F-51. Sa ovim rezultatom Radišić je trenutno prvi na Svetskoj rang listi.   
Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Puli  bilo je oko 120 takmičara iz Istočne Evrope, među kojima i Čajetinac Aleksandar Radišić koji je u bacanju čunjeva u kategoriji F -51 osvojio prvo mesto. Aleksandar je svojim rezultatom od 31, 23 metra oborio i lični rekord u bacanju čunja.

"Pomerio sam svoj lični rekord sa Evropskog prvenstva za 1.25m što je ogromno dostignuće za mene. Prvo mesto u svetu trenutno, posle par svetskih kupova, posle par atletskih mitinga, rezultat je prvi na svetskoj rang listi. Kada bi gledali neki prošlogodišnji rezultat sa Paraolimpijade, moj rezultat bi bio treći a samim tim i dovoljan za bronzanu medalju", rekao je Aleksandar Radišić, paraatletičar.

Mora se napomenuti da je ovo bilo prvo takmičenje za čajetinskog asa posle prvenstva Evrope u Poljskoj na kom je osvojio treće mesto i ostvario olimpijsku normu, ali zbog administrativne odluke Saveza nije putovao u Tokio. Uz dozu razočarenja, ali još odlučnije, Radišić je uz konsultacije sa trenerom krenuo na pripreme za nove pobede.

"Bazične pripreme radili smo ovde na Zlatiboru, u teretanama hotela Olimp i Dunav. Napolju nismo mogli da organizujemo bacačke treninge zbog snega koji je bio ovde tako da smo bacačke treninge uspeli da organizujemo na pripremama koje su usledile pre ovog takmičenja. Prvo smo otišli na u Pulu na pripreme gde smo bili devet dana nakon čega smo otišli na takmičenje". 



Naredni koraci su pripreme za Državno prvenstvo koje će se održati u Kruševcu u junu, zatim u julu sledi Atletski miting u Češkoj, a onda u novembru takmičenje u Portugalu.
"Fokus celokupne
ove sezone stavićemo na Državno prvenstvo u cilju pomeranja ličnog rekorda i što boljeg plasmana na svetskoj rang listi kako bi što spremnije i bolje dočekali narednu sezonu i Svetsko prvenstvo koje će biti u Parizu".

Ovom prilikom Aleksandar Radišić je izrazio posebnu zahvalnost opštini Čajetina i Sportskom savezu koji su mu omogućili odlazak na pripreme, kao i direktoru TO Zlatibor na razumevanju za odsustvovanje sa posla. 

Mirjana Ranković Luković
ZLATIBORPRESS

Sport & rekreacija Takmičenje Opština Čajetina, Zlatibor