Aleksandar Radišić - bronzana medalja i lični rekord u bacanju čunja

12 Mart 2018  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs

1

Već na prvoj proveri u 2018. godini Aleksandar Radišić uspeo je da ostvari rezultat koji uliva mnogo optimizma pred novu sezonu. Na zimskom Prvenstvu Srbije u atletici za osobe sa invaliditetom Radišić je u bacanju čunja (klasa F-52) odbranio bronzanu medalju, ostvarivši novi lični rekord (26.51 metar).

- Veoma sam zadovoljan ostvarenim rezultatom na beogradskom Košutnjaku. Novi lični rekord u prvom bacanju posle više od pet meseci svakako mi daje veliki podstrek pred nastavak sezone. To je i dokaz da je pripremni period, koji još uvek traje, obeležio dobar i kvalitetan rad.

U završnici priprema Radišića očekuje i odlazak u Crnu Goru, za dve sedmice, kao i rad u Gornjem Milanovcu sa selektorom, Jovanom Đukićem.

- Zimski period protekao je uglavnom u znaku aktivnog rada u teretani. Zbog radova u čajetinskoj hali nisam bio u prilici da dole sprovodim treninge, kao prethodne zime. Na Zlatiboru je još uvek hladno za rad napolju, lepak koji koristim u takvim uslovima može da izazove povredu. Još sigurno oko mesec dana na Zlatiboru neće moći da se radi na otvorenom.

Tokom maja Radišića očekuju dva Svetska kupa. Prvi u  Splitu, od 10. do 12. maja, a sedam dana kasnije u Kragujevcu će se održati prvi „Srbija open“.

Krajnji cilj čajetinskog takmičara je jasan - plasman na Evropsko Prvenstvo u Berlinu, sredinom avgusta. Kako kaže, sa ovakvim radom nema dilema da je plasman u prestonicu Nemačke sasvim izvestan.

Sport & rekreacija Promocija Atletika