Akcija "Srce za decu" - novi dom za porodicu Ćaldović iz Čajetine

19 Novembar 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

U utorak, 18. novembra "Blic“ fondacija - Srce za decu, kompanija "Comtrade" i predstavnici opštine Čajetina bili su gosti u novom domu porodice Ćaldović. Srećna lica porodice Ćaldović, koja će svoju decu mnogo lakše odgajati u adekvatnom prostoru, a imajući na umu posebne potrebe slepog Rada, rekla su nam koliko dobri ljudi udruženim snagama mogu da učine.

„Ideja za formiranje „Blic fondacije“ potekla je s toga što smo shvatili da je, pored informisanja stanovništva, veoma značajna uloga medija u tome da se organizuju i prikupljaju sredstva za pomoć našim sugrađanima gde god oni živeli u našoj lepoj Srbiji. Pokušali smo da iskoristimo moć koju mediji imaju i da stalnim pozivanjem čitalaca, i objavljivanjem priča o ljudima kojima je pomoć potrebna, prikupimo sredstva i realizujemo ih kroz pomoć tim ljudima“, kaže Nada Stamatović iz „Blic fondacije“. „Ovom prilikom smo došli u Čajetinu da pomognemo porodici Ćaldović, a za to nije zaslužna samo naša fondacija već i čelnici opštine Čajetina i kompanije „Comtrade“. Svi zajedno smo učinili jednu veliku stvar i ovu porodicu uselili u novi dom.“

Do sada je ova fondacija pomogla 70 porodica samo kroz akciju „Srce za decu“.

Opština je, sa svoje strane, obezbedila plac ovoj porodici, oslobodila ih plaćanja za komunalno opremanje i opredelila sredstva u visini od 1 000 000 dinara za opremanje novog doma. Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović,  danas se zahvalio „Blic fondaciji“ i kompaniji „Comtrade“ što su imali sluha i prepoznali potrebe ove čajetinske porodice kako bi dobili adekvatne uslove za život i rad.

Sa svoje strane, predstavnici kompanije „Comtrade“ kažu da im ovakve akcije predstavljaju posebno zadovoljstvo i da su ispred uobičajenih poslovnih uspeha.

O sreći petočlane porodice Ćaldović, koja je do nedavno živela u garsonjeri, nepotrebno je posebno govoriti. I Rade (4. razred) i Milan (5. razred) su presrećni što imaju sopstvenu sobu u kojoj na miru mogu da rade svoje domaće zadatke, uče, ali i igraju se. Rade svira na klavijaturama, a one sada imaju svoje mesto u novom domu. Takođe kaže da se lakše snalazi u velikom prostoru svoje kuće. Na lepo se lako naviknuti, kaže poslovica, a svi akteri u sreći Ćaldovića mogli su danas to i potvrditi. Mala Milica, koja danas puni dve godine, imaće pravo slavlje koje je već počelo dolaskom darodavaca.

Privreda & usluge Akcija Opština Čajetina, Čajetina