Akcija prikupljanja knjiga za Klub za stare

10 Septembar 2013

1

U Čajetini se privode kraju radovi na uređenju i opremanju Kluba za stare i polovinom septembra penzioneri će dobiti kvalitetan prostor u kojem će moći da se druže, informišu i provode slobodno vreme.

Pokretanje Kluba za stare je osnovni cilj istoimenog projekta koji realizuje udruženje građana Zlatiborsku krug uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Prostor, koji je ustupio Savez penzionera Čajetine je uređen i u toku je opremanje u skladu sa potrebama  sugrađana koji će koristit Klub za stare.

Jedna od aktivnosti u projektu je i formiranje biblioteke u okviru Kluba, a organizovanje akcija prikupljanja knjiga za biblioteku predstavlja vid promocije ideje doživotnog obrazovanja  i aktivnog i kreativnog života u starosti.

Ovom akcijom se takođe razvija solidarnost u lokalnoj zajednici, nastavlja se međugeneracijska saradnja i ukazuje se na potrebu unapređenja kvaliteta života starih osoba.

Stanovnici Čajetine su pozvani da učestvuju u formiranju biblioteke Kluba za stare, i da se, poklanjajući knjigu, uključe u brigu o našim starijim sugrađanima.

Naziv akcije je Knjiga je poklon od srca, a knjige se svakog radnog dana mogu odneti u prostor Saveza penzionera Čajetine, u Omladinskoj ulici bez broja.

Vesna Belčević, PR
UG  Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Privreda & usluge Akcija Opština Čajetina, Čajetina