Akcija "Mladi planinari" - uspon na vrh Čuker na Zlatiboru

31 Mart 2015  /  Izvor: Planinarski klub Era
Datum:

1

Na predlog Ministarstva za sport i omladinu i Planinarskog saveza Srbije, Planinarski klub "Era" iz Užica organizuje akciju "Mladi planinari" za đake srednjoškolskog uzrasta.

Akcija se organizuje 05. aprila 2015. godine i uključuje uspon na vrh Čuker - 1359 m.n.v, na vencu zvanom Čigota. On je vidljiv sa skoro svih tačaka planine Zlatibor i služi kao dobar orijentir. Sa vrha se pruža pogled na Ribničko jezero, Ovčar, Kablar i mnoge vrhove u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Polazak iz Užica je u 9.00 od Gradskog stadiona, a na stazu u 10.00 ispred Studentskog odmarališta "Ratko Mitrović" na Zlatiboru. Dužina staze u jednom smeru je 5,4km. Pregledna je i pilagođena pomenutom uzrastu. Prosečnim hodom može se preći za 2 sata i 30 min, a mi na raspolaganju imamo više vremena. Povratak je planiran u 15.00 časova.

Ukoliko na dan akcije budu loši vremenski uslovi, akcija će se odložiti za drugi termin. Cilj je da đaci uživaju u lepotama našeg kraja i druženja sa vršnjacima. Pozvane su sve Srednje škole iz Užica, Čajetine, Višegrada i Vlasenice. Za kontakte sa školama zadužena Slavica Pecikoza +381643562348.

Članovi Kluba "ERA" svoje učešće na ovoj akciji treba da prijave vodičima Stojković Predragu ili Stefanović Slobodanu.

Sport & rekreacija Promocija Planinarenje Opština Čajetina, Zlatibor