Akcija "Čigotin dan zdravlja" svakog utorka na Kraljevom trgu

5 Jul 2017  /  Izvor: Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

1

Od 4. jula pa do kraja sezone, svakog utorka u terminu od 9.00 do 12.00 časova na Kraljevom trgu se organizuje tradicionalni „Čigota dan zdravlja“. Ova akcija je prethodne dve godine naišla na veliki odziv i zainteresovanost kako kod turista, tako i kod domaćeg stanovništva jer im je omogućeno da besplatno provere telesnu težinu, nivo šećera u krvi i krvni pritisak, da porazgovaraju sa „Čigotinim“ dijetetičarem o zdravom načinu ishrane, kao i da se posavetuju sa lekarom u vezi svog zdravstvenog stanja.

Akcija „Čigotin dan zdravlja“ prve godine realizovana je u saradnji sa Crvenim krstom Čajetina, a prošle i ove godine u saradnji sa „Prizmom“ iz Kragujevca. Današnja acija bila je veoma uspešna, što je potvrdio veliki broj obavljenih pregleda.

„Danas je prošlo oko 100 ljudi, kroz analizu krvi, kroz merenje krvnog pritiska i kroz merenje telesne težine. U timu su nutricionista, medicinska sestra i lekar. Gosti su bili zadovoljni, nastavljamo svakog utorka od 9 do 12 sati na istom mestu - Kraljev trg. Dobro došli“, rekao je Damir Kondić iz SB „Čigota“.

Poslednjih godina, kako u Srbiji tako i u svetu, gojaznost kod dece i odraslih je veoma rasprostranjena, toliko da poprima razmere epidemije. Tretmani koje SB „Čigota“ nudi osobama koje imaju problema sa viškom kilograma doprinosi smanjenju broja gojaznih.

„Ono što mi radimo i što možemo garantovati, to je uspeh da će osim trenutnog vidnog rezultata u smanjenju telesne težine, naučiti i jedan zdrav način života. Svaki naš polaznik to poštuje i kada ode sa Zlatibora“, dodaje Kondić.

„Čigotin dan zdravlja“ upotpuniće leto na Zlatiboru, dajući mu novu dimenziju u kojoj će, uz raznovrstan kulturni program i prijatne doživljaje sa izleta, gosti naše planine obratiti veću pažnju i na svoje zdravlje.

Javni sektor Akcija Lečenje Opština Čajetina, Zlatibor