9. Sajam etno hrane i pića

24 Novembar 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Kao i prethodnih godina, privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski eko agrar“ d.o.o. i Opština Čajetina organizuju nastup proizvođača tradicionalnih proizvoda sa teritorije Opštine Čajetina na Sajmu etno hrane i pića 2014. godine u okviru Beogradskog sajma. Sajam se se održava od 26. do 29. novembra 2014. godine u hali 3 Beogradskog sajma.

Sajam je svojevrsna promocija najkvalitetnijih proizvoda i proizvođača kao i metoda prezentacije i prodaje kroz ocenjivanje. Cilj sajma je predstavljanje proizvođača radi zaključenja kupoprodajnih ugovora sa potencijalnim kupcima iz Srbije i inostranstva, pronalaženje investitora u proizvodnju, ambalažu i plasman etno proizvoda, edukacija proizvođača iz oblasti standardizacije, upoznavanje tržišta sa specifičnim proizvodima i promocija etno hrane i pića i tradicionlanog načina pripremanja prehrambenih proizvoda kao dela kulturnog identiteta naroda.

Privreda Zlatiborskog okruga će biti predstavljena na štandu Regionalne privredne komore Užice. Pored privrednog društva za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski eko agrar“ d.o.o. i Poljoprivrednog kombinata Zlatibor, svoje proizvode će prezentovati i sledeći proizvođači: Farma koza Dosković, PPU Braća Tomašević, Biljana krin, mlekara Rožanstvo, Opština Ivanjica – Biosfera Golije, Zlatarka d.o.o. Komorani, BB Klekovača d.o.o., Varošanka d.o.o., Poljoprivredno gazdinstvo pčelinjak, Milan Pantović, Zlatibor, Drenovac d.o.o., Gazela plus D, Užice, ZR Etno stil.

Kultura & tradicija Sajam