64. Sabor psihologa Srbije Zlatibor 2016.

24 Maj 2016  /  Izvor: Opština Čajetina, FB Sabor psihologa Srbije
Datum: -

1

64. Sabor psihologa Srbije ove godine biće održan na Zlatiboru od 25. do 28. maja. Reč je o najposećenijem naučno-stručnom skupu psihologa u našoj zemlji.  

Održava se jednom godišnje i pobuđuje veliko interesovanje i medijsku pažnju. Pozitivna iskustva koja su imali organizatori, profesionalnost, saradljivost i predusretljivost domaćina, opredelili su ih da skup, po peti put, a po treći put uzastopno u poslednjih deset godina, organizuju na Zlatiboru.

Tema ovogodišnjeg skupa je: „Relacije i granice - psihologija i interpersonalni odnosi”.

Rad na skupu biće organizovan kroz plenarna predavanja, simpozijume - ukupno 10 (npr. Nezaposlenost u Srbiji - efekti, ponašanje i faktori uspeha u ponovnom zapošljavanju, Interpersonalni odnosi i subjektivno blagostanje: Stanje i relacije u Srbiji, Obrazovanje i razvoj interkulturalnih kompetencija, Afektivna vezanost: od kolevke pa do braka?, Psihoptaija: „mračna“ strana ličnosti), okrugle stolove - ukupno 7 (npr. Preduzetnička orijentacije i preduzetništvo – psihološki i drugi aspekti, Iskusva primene vaspitnih naloga u Srbiji, Reforma obrazovanja u Srbiji - petnaest godina posle), radionice i poster sekcije.

Ove godine očekuje se učešće od oko 350 učesnika iz zemlje i inostranstva. Među njima, više uglednih profesora, predstavnika naučnih instituta, kao i stručnjaka raznovrsnih profila.

Svečano otvaranje skupa se održava 25. maja u 17 časova u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović”, kongresni centar vila „Romanija”. Očekuje se prisustvo predstavnika Ministarstva prosvete Republike Srbije, predstavnika lokalne samouprave kao i dobitnika nagrada koje dodeljuje Društvo psihologa Srbije.

Privreda & usluge Seminar Opština Čajetina, Zlatibor