63. Sabor psihologa Srbije održava se na Zlatiboru

26 Maj 2015  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum: -

1

Na Zlatiboru se i ove godine održava Sabor psihologa Srbije. Ove godine održava se  63. Sabor, koji će trajati od 27. do 30. maja. Svečano otvaranje skupa, najavljeno je za 27. maj u 17 časova u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović”, kongresni centar vila „Romanija”, gde se očekuje prisustvo predstavnika Ministarstva prosvete, kao i predstavnika opštine Čajetina, koja je pomogla u organizaciji ovog skupa.

Sabor psihologa Srbije je najznačajniji i najposećeniji naučno-stručni skup psihologa u našoj zemlji. Održava se jednom godišnje i pobuđuje veliko interesovanje i medijsku pažnju. Pozitivna iskustva koja su imali učesnici skupa, profesionalnost, saradljivost i predusretljivost domaćina, opredelili su da se skup, po četvrti put (a po drugi put uzastopno) u poslednjih deset godina, organizuje na Zlatiboru.

Tema ovogodišnjeg skupa je: "Strukovni identitet psihologa i međuresorna saradnja - www.profesionalizacija.psi”.

Rad na skupu biće organizovan kroz plenarna predavanja, simpozijume - ukupno 15 (npr. Zaštita ljudskih prava margnizalizovanih grupa, Stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, Hiperaktivno dete u školi, HR consulting i organizaciono savetovanje, Studentske percepcije studija psihologije), okrugle stolove-ukupno 10 (npr. Psiholozi u medijima, Psihologija i sektno delovanje, Vojna psihologija), radionice i poster sekcije.

Ove godine očekuje se učešće od oko 350 učesnika iz zemlje i inostranstva. Među njima, više uglednih profesora, predstavnika naučnih instituta, kao i stručnjaka raznovrsnih profila.

Privreda & usluge Seminar Opština Čajetina, Zlatibor