4. Međunarodni festival sportskog filma Zlatibor 2015.

26 Avgust 2015  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum: -

1

Četvrti Međunarodni festival sportskog filma, koji se ove godine održava od 29. avgusta do 1. septembra, posvećen je obeležavanju 90 godina organizovanog tenisa u Srbiji. Među šest dobitnika nagrada za životno delo nalazi se i Novak Đoković. Ostali dobitnici su: Mima Jaušovec (Slovenija), Nikola Pilić (Hrvatska), Jasna Šekarić (Srbija), Milun Vesnić (Srbija) iz oblasti sporta i reditelj Darko Bajić (Srbija) iz oblasti filmske umetnosti.

Međunarodni festival sportskog filma na listi je značajnih međunarodnih festivala i jedini je na Balkanu. Osnivači Festivala su Opština Čajetina, Turistička organizacija „Zlatibor“ i Preduzeće za proizvodnju filmova „Maja film“ kao izvršni organizator. Partneri Festivala su Olimpijski Komitet Srbije i Sportski Savez Srbije, a značajnu podršku i pomoć ima od Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ovogodišnji festival će imati i jednu novinu. Odlučeno je da se svake godine, u okviru pratećeg programa, organizuje predstavljanje sportskih legendi pojedinih gradova. Ove godine odlučeno je da to bude grad Kruševac.

Na festivalu će biti prikazano 16 filmova koji će konkurisati za pet nagrada. Festival će otvoriti predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor