2. ABA košarkaška liga - Zlatibor drugi put domaćin turnira

22 Mart 2021  /  Izvor: Opština Čajetina

1

U skladu sa svim propisanim epidemijskim merama, Zlatibor je domaćin četvrtog i poslednjeg turnira u okviru 2. ABA lige.
Svi takmičari testirani su pre polaska iz svoje zemlje i prilikom dolaska na planinu, a utakmice će se igrati bez prisustva publike. Na turniru koji se igra u Turističko rekreativnom komleksu „Zlatibor“ u periodu od 22. do 28. marta učestvuje 14 ekipa iz zemalja regiona (Slovenije, Hrvatske,Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije), biće odigrana 21 utakmica, a utakmice u 13,17 i 21 čas biće prenošene na TV Arena sport kanalu.

Tokom takmičenja biće odigrane utakmice 11,12. i 13. kola ligaškog dela. Nakon ovog  takmičenja do kraja sezone ostaje plej-of i plej-aut. Šampion 2. ABA lige plasiraće se u 1. ABA  ligu u sezoni 2021/2022. a finalista će igrati baraž meč sa pretposlednjom ekipom iz 1. ABA  lige.

Zlatibor, nakon održavanja turnira u Banja Luci i Sarajevu, jedini je koji je dva puta domaćin ovog takmičenja, u prilog čemu govori dobra organizacija i dobri uslovi za realizaciju ovako značajnog turnira. Podsećanja radi, Zlatibor je bio domaćin i prvog turnira 2. ABA lige kada su sportske ekipe imale priliku da uz podršku Turističke organizacije Zlatibor obiđu turističke lokalitete na teritoriji opštine Čajetina.

Tokom ovog četvrtog i poslednjeg turnira ligaškog dela, košarkaši iz šest zemalja regiona, uz podršku JP „Gold gondola Zlatibor“ imaće priliku da se voze najdužom gondolom na svetu.

Sport & rekreacija Takmičenje Košarka Opština Čajetina, Zlatibor