18. Jesenji Čigota Kup u plivanju

27 Novembar 2014  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum:

1

18. izdanje „Jesenjeg Čigota Kupa“ u plivanju na programu je u subotu, 6. decembra, u organizaciji PK „Čigota Zlatibor“.

Na ovom takmičenju učestvovaće između 400 i 500 plivača iz ukupno 20 klubova, kako iz naše zemlje, tako i iz regiona (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija). Naš klub će i na ovom izdanju „Čigota Kupa“ svakako biti u najužem krugu favorita, s obzirom da je prethodne godine zauzeo peto mesto (14 medalja, 7 zlatnih), a pre dve godine bio najuspešniji u ukupnom plasmanu.

- Prevashodno nam je bitno da takmičenje prođe u najboljem mogućem redu što se tiče organizacije. Rezultat nam nije prioritet, mada deca često iznenade i pred domaćom publikom i svojim roditeljima otplivaju i bolje nego što mogu. Nama je mali problem to što imamo nekoliko takmičara koji su dosta dobri prema FINA bodovanjima, ali putujemo na malo takmičenja, zbog finansija pre svega. Većina takmičenja se održava u Beogradu ili po Vojvodini što je nama dosta daleko. Na predstojećem „Čigota Kupu“ zavisiće dosta svakako od konkurencije, ali ukoliko ponovo budemo peti, ja ću biti zadovoljan - istakao je Vladimir Ševkušić, trener PK „Čigota Zlatibor“.

Od domaćih takmičara, možda najveći favorit za dobar plasman je Predrag Ćitić, momak koji je na prethodna dva „Čigota Kupa“, prolećnom i jesenjem, osvojio po dve zlatne medalje. Takođe, dosta se očekuje od Dimitrija Mijailovića, Jovane i Bojane Knežević, kao i muške štafete (4x50), koja je na prethodna dva takmičenja na Zlatiboru osvojila srebro. Možda upravo na predstojećem takmičenju konačno uspeju da se nađu na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

- Sve zavisi od toga koga ćemo imati u tom trenutku na Zlatiboru od plivača. U štafeti je apsolutna kategorija, tako da nekada tu imamo i naše starije plivače, koji su već odrasli momci. Ja ih već sada polako pozivam, kao fudbalski ili košarkaški selektor, pa ćemo videti ko će biti u mogućnosti da se odazove. Ako budemo imali štafetu u najjačem sastavu, mislim da možemo doći do zlata - dodaje Ševkušić.

18. "Jesenji Čigota Kup“ počeće 6. decembra, od 10 časova, na bazenu SB „Čigota“ na Zlatiboru.

Sport & rekreacija Takmičenje Plivanje Opština Čajetina, Zlatibor