17. Sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada" Mačkat 2017.

28 Januar 2017  /  Izvor: FB Pršutijada, Zlatiborski Eko Agrar
Datum: -

Sajam suvomesnatih proizvoda ili popularna "Pršutijada" održava se svake godine u porti crkve Sv. Proroka Ilije u Mačkatu. Ovogodišnja, 17. po redu Pršutijada održaće se od 10. do 12. februara.

Program:

Petak, 10. februar u 11 časova
- Svečano otvaranje sajma i proglašenje pobednika
- Trubački orkestar
- Kulturno umetnički program u izvođenju dece Oš "Milivoje Borović" Mačkat

Subota, 11. februar u 11 časova
- Nastup izvornih pevačkih grupa

Nedelja, 12. februar
15:00h - Izvlačenje dobitnika nagradne igre
18:00h - Zatvaranje sajma

Po svojoj masovnosti i geografskom poreklu posetilaca spada u red nacionalnih manifestacija koju poseti preko 10 000 posetilaca iz čitave zemlje. "Pršutijada" je po svom sadržaju privredna, ali zbog toga što se izlaže nešto karakteristično za gastronomiju ovog kraja predstavlja i etnografsku manifestaciju. Pored izlaganja i prodaje suvomesnatih proizvoda, propratni program čine predavanja iz oblasti ruralnog razvoja i kulturno-umetnički program, što je komplementarno osnovnom sadržaju.

Organizaciju ovogodišnje regionalne manifestacije 17. Sajam  suvomesnatih proizvoda u Mačkatu “Pršutijada 2017” će podržati Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta "Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama“ uz finansijsku pomoć Evropske Unije.

Kontrolu kvaliteta suvomesnatih proizvoda vršiće Jugoinspekt kao najstarija i najveća državna nezavisna specijalizovana stručna akreditovana međunarodno priznata kontrolna organizacija u Srbiji i u celom regionu, čija je pretežna delatnost kvantitativno-kvalitativna kontrola, laboratrijska ispitivanja i sertifikacija proizvoda i usluga.

Dobrodošli u carstvo ukusa!

Kultura & tradicija Sajam Promocije Opština Čajetina, Mačkat
Preuzmi: Spisak učesnika Pršutijada 2017. (785.92 KB)