12. Međunarodni festival sportskog filma 2023. - Pod sjajem zvezda

21 Avgust 2023  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum: -

1

12. Međunarodni festival sportskog filma će se održati od 23-27. avgusta u dvorani KULTURNOG CENTRA i na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Za sredu, 23. avgust, je predviđen filmski matine u večernjim časovima na Kraljevom trgu, sa ovogodišnjim filmom „Kako sam zavoleo basket“, posvećenom počecima Aleksandra Saše Đorđevića, i filmovima „Bogdan Bogdanović“ i „Novak-neispričana priča“. Na svečanom otvaranju festivala, u četvrtak 24. avgusta, biće uručena priznanja za izuzetan doprinos sportu i filmu i životno delo, a posebno priznanje dobiće i Košarkaški savez Srbije, povodom 100-godišnjice košarkaške igre u našoj zemlji. Povelju heroj/heroina sporta i života „Nataša Kovačević“, koja se dodeljuje sportistima za ostvarene rezultate u paraolimpijskim disciplinama, ove godine dobiće Ivana Petrović, bacačica koplja iz Kosjerića.

Pored filmskog programa, na Kraljevom trgu će u petak, 25. avgusta, biti organizovan sportski dan „Pokreni se i vežbaj“, u okviru koga će svi zainteresovani meštani i gosti moći da vežbaju uz instruktore, najavila je na današnjem predstavljanju filmskog i pratećeg programa Olivera Nikitović, direktor Festivala.

Sport & rekreacija Festival Opština Čajetina, Zlatibor