10. seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije na Zlatiboru

12 Decembar 2018  /  Izvor: PSSS
Datum: -

1

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, u hotelu „Mona“ na Zlatiboru, od 12. do 14. decembra 2018. godine, održaće se jubilarni Deseti seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije (PSSS), sa motom „Put u budućnost - i tradicija i digitalizacija“.

U skladu sa motom, organizatori skupa posebnu pažnju ukazali su značaju digitalizacije i precizne poljoprivrede kao savremenim svetskim trendovima, počevši od globalnog nivoa, preko uloge u savetodavstvu pa do konkretne primene na farmama u Srbiji. Istovremeno, uvažavajući značaj očuvanja tradicionalnih vrednosti deo tema na skupu posvećen je podršci ženskom preduzetništvu. Na skupu će biti predstavljene i aktuelne teme od značaja za savetodavni rad i razvoj poljoprivrede Srbije.

Zemlja gost ovogodišnjeg seminara je Kanada, čiji predstavnici će aktivno uzeti učešće u plenumu i radionicama.

Ovogodišnji seminar oplemeniće i izložbe tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina žena „Vredne ruke seoskih žena Srbije“ i „Selo kroz dela žena“ kao i izložba fotografija na temu saradnje PSSS sa ženama.

Privreda & usluge Seminar Opština Čajetina, Zlatibor