“10. Ćupovi dani“ posvećeni pesniku Mihailu Ćupoviću

8 Septembar 2014  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum: -

1

Biblioteka "Ljubiša R. Đenić“, JP „Kulturno-sportski centar Čajetina“ i Biblioteka SB „Čigota“ i ove godine obeležavaju Dane posvećene Mihailu Ćupoviću. Pošto se navršava deset godina od smrti našeg zavičajnog pesnika, program je osmišljen nešto drugačije, a veliku ulogu imaće oni o kojima je Ćupo najviše „pevao“, a to su deca.

Biblioteka je u saradnji sa školama opštine Čajetina osmislila kviz „Šta znam o Ćupu?“, u kojem će učestvovati učenici 5.i 6. razreda. Kviz će se održati 12. septembra, u sali Biblioteke od 17 časova. Od 19 časova, predstavnici Biblioteke i gosti pesnici (Dobrica Erić, Slobodan Vučinić) položiće bistu pred spomen-bistu Mihaila Ćupovića u malom parku, a posle toga počeće program pod nazivom „Ćupovi dani“. Drugog dana, planiran je put za Mokru Goru, rodno mesto Mihaila Ćupovića.

Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ poseduje sva izdanja našeg pesnika, a zanimljivo je pomenuti da je među njima i ono najvažnije, ono zrno bisera od kojeg je sve krenulo, zbirka poezije „I ja dižem dva prsta“, iz 1972. godine, koja je posvećena njegovim kćerkama, ali i „svoj deci i onima koji vole decu“, kako je zapisao pesnik. Ovu zbirku izdala je čajetinska biblioteka, koja je u to vreme nosila ime Dimitrija Tucovića.

Kultura & tradicija Promocija Opština Čajetina, Čajetina