Radionica KRUG

Rasadnik 10
Zlatibor  Mapa, Put do objekta
  +38131848009, +381658848009   krug@radionicakrug.com  Web: Radionica KRUG  Kontakt: Aleksandra Glišović Cerovina

Radionica KRUG, osnovana 2000. na Zlatiboru, beleži niz godina uspešnog poslovanja u oblastima primenjene informatike i konsaltinga u poljoprivredi, turizmu, kulturi, sportu i privredi. Profesionalne veštine iskazuje u organizovanju  komunikacije među grupama i planiranju razvoja. Sedište firme je na Zlatiboru, a ogranci firme nalaze se u Beogradu i Novom Sadu. Vlasnici Radionice KRUG su bračni par Master inženjera elektrotehnike i računarstva, Miloš i Aleksandra Glišović koji okupljaju stalni projektni tim od šestoro ljudi.

TURIZAM . Razvoju turizma doprinose uspostavljanjem prvog internet sajta nastalog davne 1999. o planini Zlatibor, koji danas promoviše oko 300 turističkih i privrednih subjekata. Prvi portal o planini Zlatibor - Čudna i čarobna moć 1999-2023. - ZLATIBOR.RS, registrovani je medij pod registarskim brojem: IN000482.
Pored promotivnih informacija, vesti i događaja iz opštine Čajetina, slikovitih priča o Zlatiboru i ljudima vezanim za njega, portal sadrži i pretražive baze Turističkog smeštaja Zlatibora, POSLOVNIK - Registar privrede i usluga Zlatibora, Registar nekretnina, Oglase sa popustima i promocijama, Najlepše kuće Zlatibora, 9 razloga da zavolite Zlatibor...

Zbog svoje sadržajnosti i interaktivnosti sa posetiocima proglašen je za najbolji turistički web sajt na 1. festivalu turističkih komunikacija u Budvi održanom u sklupu 16. Međunarodne turističke berze i sajma turizma od 28.02.-02.03.07.

2006. je realizovan projekat ZLATIBOR LIVE kada je postavljena jedna od prvih web kamera u zemlji koja i dalje budno prati sva dešavanja na Kraljevom trgu. 
2008. u projektu PRONAĐI ZLATIBOR GPS-om, sprovedenog u saradnji sa autorizovanim predstavnikom GARMIN-a, koordinatama je obeleženo 350 tačaka od interesa. 

POLJOPRIVREDA . Jedan od značajnijih doprinosa na polju poljoprivrede jeste sistem uspostavljen 2004. godine - Sistem tržišnih informacija poljoprivrede Republike Srbije - STIPS (www.stips.minpolj.gov.rs) koji na nedeljnom nivou prikuplja (174 mesta prikupljanja iz 21 grada Srbije) i putem interneta objavljuje cene preko 200 proizvoda i 160 vrsta ili sorti voća, povrća, žive stoke, žitarica, poljoprivrednih inputa, mleka i mlečnih proizvoda. U STIPSu se trenutno nalazi preko 1.300.000 cena u preko 120.000 cenovnika. 
Na STIPSu radi oko 70 savetodavaca/reportera iz cele Srbije kao i 3 menadžera Instituta za primenu nauke u poljoprivredi IPMa i Ministarstva poljoprivrede Srbije.

2011. godine data je IT konsalting i razvojna podrška u nekoliko projekata vezanih za razvoj poljoprivrede kroz švajcarski portal REDD.pro kao i projekat
Origins and Traditions - Products with Geographical Indications in Serbia

KULTURA . Projekat Najlepše kuće Zlatibora od XIX veka do danas, u oktobru 2011. zvanično je ušao u konkurenciju takmičenja za EU nagradu 2012. za kulturno nasleđe u kategoriji Podizanje svesti (Raising Awarenes) koji organizuje Europa Nostra.

Portali Saveta ministara kulture jugoistočne Evrope (www.culturesee.org), Atlasa narodnog graditeljstva (www.atlasheritage.gov.rs), Vašara baštine (www.vasarbastine.com) okupljaju raznorodne grupe stručne javnosti koja danas kreira kulturne pravce. 

SPORT . Radionica KRUG napavila je 2007. prvi portal Ministarstva omladine i sporta (www.mos.gov.rs) koji je krajem 2011. godine ocenjen najvišim ocenama komisije Uprave za digitalnu agendu.
Internet podrška nastala 1999. godine najstarijem dečjem košarkaškom kampu Profesor Aleksandar Nikolić (www.zlatiborbasket.rs) dovodi inostrane goste i u vreme sankcija na Zlatibor.
SK Zlatibor sajt (skzlatibor.com) posvećen tradiciji smučarskog trčanja na Zlatiboru.

AKREDITACIJA . Tokom 2010. i 2011. u Akreditacionom telu Srbije, uspešno je sprovedeno uvođenje prvog open source informacionog sistema i dokument management sistema u institucije osnovane od Vlade Republike Srbije. Prvi portal Akreditacionog tela takođe razvija i uređuje dugi niz godina.

Ostale specijalnosti Radionica KRUG tima

  • GDPR practitioner
  • Lead/external auditor for information security managements sistems ISO/IEC 27001:2013
  • IRCA certified training course (A17293), EXCEL Partnership, London, Auditor/Lead Auditor Trainig Course (ISO/IEC 27001:2005 Standard) Maj, 2012.
  • Project management - Advanced Techniques, Centre for project management CPM, Belgrade, Novembar, 2010. 
  • Program obuke Prognozno izveštajne službe u zaštiti bilja, pomoću GIS sistema i internet mapiranja, The Pennsylvania State University - Center for Environmental Informatics, Novembar, 2008.
  • Trener za Lokalni ekonomski razvoj, International Relief and Development (IRD) and Management System International (MSI), maj 2005.
  • Farm manager, Farm management training program, The Pennsylvania State University, april-septembar 2005.
  • 3D animator, Animation programme 3D Studio, Centre for Education CENTAR GROUP, Belgrade, Jun 1996 – Jun 1997.
  • IT consulting&research - ICT developer i konsultant, kordinator, project manager, media expert, database expert, predavač, trener

Društvena odgovornost i volonterizam . Radionica KRUG daje poseban značaj podršci akcijama mladih i osoba sa posebnim potrebama, kao i zaštiti životne sredine. Članovi Radionice KRUG su jedni od osnivača najstarije nevladine organizacije zlatiborskog okruga Zlatiborski krug i aktivni učesnici u sprovođenju lokalnih akcija. 

FAO, Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo kulture, Ministarsvo ekologije, Ministarsvo turizma,  Ambasade Amerike, Norveške i Holandije, Institut Čigota, Akreditaciono telo Srbije, Javno preduzeće površinskih kopova Kosova, lokalna samouprava opštine Čajetina, Centar za muzeologiju i heritologiju, UNDP, Svetska banka, samo su neki od zadovoljnih klijenata sa kojima se poslovalo ili se i danas uspešno sarađuje.

Radno vreme: Radni dan: od 08:00 do 16:00 Subota: od 09:00 do 14:00 Vest: POSLOVNIK ZLATIBOR - Registar privrede i usluga - pomoć u Vašem poslovanju, Radionica KRUG, Zlatibor i ove godine partner HILLSUP festivala
Kontaktirajte nas